Adevărul despre destinaţia lui Oprea în seara fatală. De unde venea

29 octombrie 2015 10:22   Național
Ultima actualizare:

Gabriel Oprea a fost miercuri seară (28 octombrie) la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a da declaraţii cu privire la seara în care un poliţist din coloana sa oficală şi-a pierdut viaţa. Datele de la dosar relevă destinaţia ministrului Afacerilor Interne.

Deşi Oprea a declarat în faţa jurnaliştilor că nu poate da amănunte cu privire la seara de marţi, 20 octombrie, adevarul.ro a aflat care era destinaţia demnitarului. Potrivit informaţiilor de la dosar, Gabriel Oprea se îndrepta spre casă, după ce în cursul zilei a avut o întâlnire la sediul SRI din strada Jandarmeriei, zona Băneasa.

Audierile de miercuri seară de la Parchet au durat o oră. La final, Gabriel Oprea a refuzat să spună jurnaliştilor ce l-au întrebat procurorii. „Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituţie a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineaţa până seara într-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasări. Şi vreau să ştiţi că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legaea”, a spus Oprea la ieşire.

În afară de a stabili condiţiile în care poliţistul Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta în groapa săpată de Distrigaz pe strada Ştirbei Vodă, procurorii trebuie să stabilească care era situaţia de urgenţă pe care o avea Gabriel Oprea de a trebuit să apeleze la coloana oficială.

Mai multe