Adeverința de vaccinare se va putea obține online, dar numai după administrarea ambelor doze

9 martie 2021 14:42   Național
Ultima actualizare:

Coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți(9 martie) într-o conferință de presă că adeverința de vaccinare se va putea obține online. Oamenii vor primi astfel certificatul numai după ce au fost administrate ambele doze.

Cei care s-au vaccinat anti-Coid vor putea obține adeverința care dovedește acest lucru, în format electronic, după introducerea câtorva date pe registrul electronic național al vaccinărilor. Medicul militar Valeriu Gheorghiță a explicat cum va fi posibil acest lucru.

"Un element de noutate, posibilitatea ca fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să își descarce adeverința de vaccinare în format electronic direct din registrul electronic național al vaccinărilor", a explicat medicul militar. "Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să descarce această adeverință", a precizat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat că se deschide posibilitatea de programare a persoanelor din etapa a treia pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie.

Mai multe