Adio E-uri! Folosește coloranți naturali!

5 februarie 2013 19:31   Național
Ultima actualizare:

Roz - zmeură, căpșune

Cumpără zmeură sau căpșune congelate și dezgheață-le. Atenție! Nu le pune în apă! Lasă-le să se dezghețe la temperatura camerei. Apoi, cu un ajutorul unui blender, pasează-le cât mai fin. Piureul fie se folosește ca atare, fie se strecoară folosind apoi doar zeama. Astfel, vei obține un roz intens numai bun de colorat păjituri!

Roșu - sfeclă roșie

Cumpără sfeclă roșie din piață și fierbe-o sau coace-o la cuptor. Apoi, paseaz-o și stoarce piureul folosind zeama. Pentru prăjituri nu trebuie să folosești o cantitate foarte mare. Colorantul este foarte puternic. Mai mult, astfel vei evita să strici gustul dulciurilor pe care dorești să le prepari.

Portocaliu - morcovi

Alege morcovi dulci și pune-i la fiert sau la copt. Fă un piure și folosește-l ca atare. Dacă vrei să prepari un suc, rade morcovii pe răzătoarea mică și stoarce-i bine într-un tifon.

Galben - portocală

Rețeta este foarte simplă și la îndemâna oricui. Stoarce portocalele și folosește sucul proaspăt. Pentru o aromă puternică, rade coaja și presară în compoziția pentru prăjituri o linguriță rasă.

Verde - spanac, ștevie

Fierbe frunzele, iar apoi fă un piure fin. Adaugă puțină apă pentru a subția compoziția și stoarce spanacul pasat printr-un tifon sau folosește o strecurătoare fină.

Violet, albastru - mure, afine

Afinele se decongelează la temperatura camerei și se pasează până ajung la consistența unui piure. Folosește pentru asta un blender.

Cum păstrezi sucurile naturale?

Sucurile naturale se pot păstra la congelator, la minus 18 grade Celsius. Important este să le pui la rece imediat căci, dacă nu, vor oxida. Le poți turna într-o caserolă specială pentru cuburi de gheață, iar când ai nevoie de ele nu faci altceva decât să le scoți și să le folosești la prăjituri sau mâncăruri.

Mai multe