Adolescent de 17 ani din Vaslui, mort în mașina pe care tocmai și-o cumpărase deși nu avea carnet

22 noiembrie 2021 20:15   Național
Ultima actualizare:

Tragedie într-o familie din Vaslui. Un adolescent de 17 ani care nu avea carnet, și-a cumpărat o mașină, l-a luat cu el pe fratele său de 16 ani și au plecat la o plimbare pe câmpurile din jurul localității. Cursa lor teribilistă s-a încheiat cu un accident grav, în urma căruia unul dintre ei, cel mai mare, şi-a pierdut viaţa.

Accidentul a avut loc pe un drum agricol dintre localitățile Lunca Veche și Ivănești! Potrivit vremeanoua.ro, mașina nu era a familiei așa cum s-a crezut inițial, vehiculul fusese cumpărat în ziua accidentului chiar de băiatul de 17  ani. Adolescentul cumpărase mașina cu 1450 de lei.  

Tatăl victimei a presimțit tragedia  

Când vehiculul a fost adus în fața porții, tatăl băiatului l-a certat pe vânzător, reproșându-i tranzacția, pe motiv că fiul său de 17 ani are tentația de a se urca la  volan, deși e minor și nu are permis. Așa cum presimțea acesta, băiatul său de 17 ani l-a luat în mașină pe fratele său cu un an mai mic și au plecat la plimbare. Băiatul nu a ținut cont că era noapte și ceață, iar pentru a nu fi prins de poliție a gonit cu fratele său în mașină pe mai multe terenuri agricole din zonă. La un moment dat, pe un drum agricol în pantă, mașina pilotată cu viteză a fost scăpată de sub control, s-a răsturnat, rostogolindu-se de mai multe ori. Cei doi adolescenți au fost grav răniți, o perioadă ei zăcând inconștienți. Primul și-a revenit băiatul cel mic, care a dat alarma după ce și-a sunat mama.  

Ce spun reprezentanții ISU Vaslui despre victimele accidentului 

Pentru că era ceață și întuneric, adolescentul de 16 ani nu a putu da amănunte despre zona unde se aflau așa că a durat câteva ore bune până au fost găsite victimele. La fața locului au fost trimise o ambulanță și un echipaj SMURD, ambele de la Huși.”Am mobilizat echipaje ISU, SAJ, IPJ și de la serviciul Voluntari de la Situații de Urgență. La ora 09:45 cei doi copii au fost găsiți, unul, din păcate, decedat, celălalt necesitând asistență medicală, fiind preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul Municipal Huși”, a declarat  Nicolae Tătaru, inspector șef ISU Vaslui pentru antena3.ro 

Citiți și

Un tânăr a condus fără permis şi a omorât un om

Copil de 4 ani mort într-un accident rutier provocat de mama lui. Femeia nu avea permis auto

Mai multe