Adrian Năstase: ”Sentimentul meu, după două luni de stare de urgență, este că vegetez”. Iată-l cu nepotul în grădină!
La cei aproape 70 de ani, pe care-i împlinește luna viitoare, Adrian Năstase este un bărbat în putere. Îi place ca tot timpul să fie ocupat, astfel că starea de urgență îl cam scoate din minți. ”Sentimentul meu, după aproape două luni de stare de urgență, este acela că vegetez”, spune fostul lider PSD, care în această perioadă grădinărește alături de nepot.
Adrian Năstase are un colț de rai la în Prahova, la Cornu. O adevarată moșie, care se întinde în spatele gardurilor înalte și a unor copaci bogați pe 1,7 ha de teren.
Are grădină superbă, cu statui și plante exotice, dar și o fermă, în care crește găini, porci și alte animale.
Nu e timp de plictiseală, dar, cu toate astea, pe Adrian Năstase l-au scos din minți restricțiile de circulație și faptul că universitățile au fost închise.
Adrian Năstase face cursuri online și grădinerește alături de nepot
”Sentimentul meu, după aproape două luni de „stare de urgență”, este acela că vegetez. Ritmul lucrurilor este tot mai redus, interesul pentru ce se întâmplă în lume a scăzut. Privesc tot mai rar dezbaterile la televiziuni și îmi aduc aminte de cartea lui Orwell – „1984” – și de discursurile la megafon ale lui Big Brother. Uneori și de teoriile lui Malthus și mă întreb dacă nu cumva vor fi fiind unii nebuni prin lume care să se „joace” cu ele. Mi se par penibile opiniile și discuțiile interminabile despre cum va fi „relaxarea” după 15 mai, în condițiile în care noi nu putem anticipa, de pe o zi pe alta, evoluția epidemiei. Sigur, la un anumit moment, vor trebui ținute alegeri și ele trebuie „pregătite”. Ne întoarcem, „pas cu pas”, la „România normală”, țara în care „tătarii roșii” au pustiit hambarele guvernamentale înainte de guvernele Orban și, în general, la formula țapului ispășitor din interior – Parlamentul, condus de pesediști. Poate însă că Parlamentul ar trebui criticat nu atât pentru ce face cât pentru cât doarme. Și mă refer la adoptarea tacită, la Cameră, a proiectului de lege vizând autonomia Ținutului Secuiesc, probabil pentru a sărbători centenarul Trianonului”, a scris fostul poltician pe blogul său personal.
În rest, face cursuri online cu studenții și grădinărește alături de Nicolas, nepoțelul său cel mare, de 3 ani. Micuțul este băiatul lui Andrei, fiul cel mare al lui Năstase. ”Am ținut o prelegere pentru studenți prin intermediul aplicației Zoom. Am vorbit despre Curtea Penală Internațională, despre jurisdicții penale internaționale ad hoc și despre diferitele forme de sancțiuni internaționale...În restul timpului, îmi fac de lucru prin grădină, „așteptandu-l pe Godot” (n.r.este o piesă celebră de teatru în două acte de Samuel Beckett, care a fost scrisă în 1948 și publicată în 1952 în Paris)”, mai spune Năstase.
Când și-a luat Adrian Năstase teren la Cornu
Povestea moșiei de la Cornu începe după Revoluție, când soții Năstase căutau să-și facă un colț de rai la țară.
"In '90 sau '91, am căutat să găsim o căsuță și voiam la Breaza. Un prieten ne-a spus că suntem fraieri, că acolo sunt terenuri mici, dar la Cornu e mai bine. L-am luat cu un dolar metrul pătrat, foarte bun prețul. Am avut 2.500 de metri întai, era lan de porumb aici, am ajuns la suprafața de astăzi, cu ferma", a declarat Adrian Nastase.
Vecinii spun că la început a avut doar o casă mică de lemn, după care a mai luat o parcelă ca să-și facă casă și socrul său.
Adrian Năastase a fost la pușcărie de două ori
În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.
El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.
Pe 6 ianuarie 2014, acesta a ajuns din nou după gratii, de data aceasta fiind condamndat definitiv la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, în dosarul ”Zambaccian”.
În 24 august, după șapte luni de carceră, fostul președinte al PSD a fost eliberat condiționat.
Citește și: