Adus în cătuşe să fie pus primar

22 iunie 2012 14:53   Național
Ultima actualizare:

A fost reales primar în Măgurele, judeţul Ilfov, deşi se afla în arest. Ieri, Dumitru Ruse a plâns la depunerea jurământului în faţa consiliului local.

Cu doar trei zile înainte de alegerile locale din 10 iunie, edilul din Măgurele a fost prins în flagrant când primea 1.500 de lei mită. Cu toate acestea, oamenii l-au votat şi a fost reales în funcţie.

Încadrat de poliţiştii care îl păzeau şi purtând tricolorul pe umăr, Ruse a jurat, ieri, cu mâna pe Biblie că va respecta Constituţia: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterea şi priceperea mea pentru bine locuitorilor din oraşul Măgurele. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"

În tot acest timp, primarul a plâns, însă, lacrimile nu i-au impresionat deloc pe gardienii care, imediat după depunerea jurământului, i-au pus cătuşele şi l-au dus pe Ruse înapoi în arest. Dumitru Ruse este primar în Măgurele, din anul 2008.

Primarul din Jilava, scos din arest pentru a jura că va respecta legea

Şi primarul din Jilava, judeţul Ilfov, a jurat, ieri, în faţa consilierilor locali. Adrian Mladin se află în aceeaşi situaţie ca Ruse. El a fost reales edil, deşi este arestat din decembrie 2011, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual. După jurământ, Mladin s-a întors în arest.

Mai multe