Află de unde provin numele cartierelor bucureştene!
De-a lungul timpului, Bucureştiul a “înghiţit” milioane de persoane, fie că e vorba despre cei stabiliţi definitiv, fie că e vorba despre studenţii veniţi temporar în Capitală.
E posibil ca mulţi dintre noi să se fi întrebat, la un moment dat, de unde provin numele cartierelor bucureştene.
O istorie interesantă se găseşte în originea numelui cartierului "Balta Albă". Povestea spune că aici se afla o Groapă de var unde, în vremea lui Caragea, se topeau cadavrele ciumaţilor. Atunci când ploua, locul devenea o baltă, potrivit historia.ro.Legenda cartierului "Colentina" spune că această denumire vine de la „colea-n-tină“, cu referire la locul baltit unde Matei Basarab i-ar fi fugărit pe turci, într-o bătălie.
Cartierul "Băneasa" îşi trage denumirea de la nevasta banului Dimitrie Ghica.
"Cotroceniul", unde în prezent se află sediul prezidenţial, se numeşte astfel de la regionalismul „a cotroci“, care înseamnă „a scotoci“, „a scormoni“.
Denumirea cartierului „Dristor“ vine de la breasla piuarilor care şi-au avut satul în această parte a Bucureştilor. Meşterii piuari se numeau «darstari», «darsta» fiind piua din piatra folosită la fabricarea postavului.
Totodată, denumirile „Floreasca“ şi „Giuleşti“ îşi au originile de la numele boierilor care au stăpânit locurile respective, Floreştii, şi, respectiv, de la proprietatea boierească a Juleştilor.
Cartierul "Titan" îşi are denumirea de la fabrica de ciment „Titan“, construită la începutul secolului 20.