Agentul Godină, cuvinte de laudă la adresa Poliției Române

23 februarie 2016 22:47   Național
Ultima actualizare:

În 24 februarie, Marian Godină își lansează prima carte: „Flash-uri din sens opus”. Invitat la Digi 24 pentru a vorbi despre această nouă etapă din viața lui, agentul de la Poliția Rutieră Brașov s-a declarat neplăcut surprins de faptul că este văzut ca o excepție.

Iren Arsene, directorul editurii Curtea Veche, unde apare cartea lui Godină ,a spus chiar că a fost întrebată de multe ori dacă noul autor este un personaj inventat, întrucât lumea nu crede că agentul poate scrie replici atât de savuroase.

Despre lucrarea sa, polițistul a scris pe Facebook: “Despre "Flash-uri din sens opus" vă pot spune că este o carte care vă va trece cu siguranță prin toate stările. Vă va întrista, veți râde cu lacrimi, vă va amuza, veți regreta (nu că ați cumpărat-o), vă va provoca milă, revoltă, veți râde iar. Cu siguranță vă va antrena toți mușchii mimicii.”

Cu privire la faptul că este privit drept excepția din Poliția Română, Godină a ținut să precizeze că polițiștii sunt mult mai bine pregătiți decât s-ar crede: Îmi displace ideea de a fi privit ca o excepție. Colegii mei, dacă citesc cartea – foarte mulți se regăsesc. Și colegii mei știu să scrie, poate nu scriu cărți sau poate nu o fac atât de bine, dar oricum, pregătirea polițiștilor, promoțiilor noi, este mult mai sus, totul s-a schimbat destul de mult în poliție, nu sunt eu o excepție. Toți colegii mei trec prin aceste lucruri, se descurcă bine, iar eu nu sunt excepția care confirmă regula.”

Lansarea cărții "Flash-uri din sens opus" are loc în 24 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară, iar printre invitați se numără și Dacian Cioloș, premierul României.

Mai multe