Agresorul milionarilor din Piteşti, eliberat pentru bună purtare

28 mai 2015 23:52   Național
Ultima actualizare:

Are 33 de ani, un corp “umflat” la sală şi tatuaje desenate în cei 6 ani de puşcărie pe care i-a executat. Dumitru Vasile Burcea, zis Bebe, a îngrozit o ţară întreagă după ce, în urmă cu două săptămâni, a dat buzna în vila unui om de afaceri din Piteşti şi cu o singură lovitură a băgat-o în comă pe soţia milionarului. Dacă n-ar fi fost eliberat mai devreme, pentru bună purtare, atacatorul n-ar fi făcut acum alte victime.

16 mai, ora 22.30. Piteşti. Milionarul Ovidiu Cristescu (40 de ani) s-a dus la culcare împreună cu băieţelul lui de 6 ani. Fetiţa de 8 ani se afla în camera alăturată, cu bona. Camy Cristescu (41 de ani), soţia omului de afaceri, ieşise pe terasa vilei-fortăreaţă, în care se mutaseră de doar două luni, să ia aer înainte de culcare. Atunci, un bărbat musculos, cu o şapcă pe cap şi ochelari cu rame groase, negre s-a năpustit asupra ei şi a lăsat-o fără suflare într-o baltă de sânge.

Bărbatul a pătruns apoi în casă, a urcat la etaj, l-a lovit cu o bâtă pe bărbatul aflat în dormitor şi a luat de pe o masă 5.000 euro şi 7.000 lei. Nu s-a atins de copii şi s-a făcut nevăzut într-o clipită. Soţia omului de afaceri s-a trezit din comă abia după 10 zile, dar starea ei este în continuare critică.

23 mai, ora 22.00. Mangalia. Un alt om de afaceri a fost atacat în propria vilă împânzită de camere de supraveghere. Vasile Neagu, cunoscut drept „nea Vasile Butelie” pentru că deţine o firmă de butelii de aragaz, s-a trezit în casă cu un necunoscut, înarmat cu o sabie. Individul l-a atacat, lovindu-l cu pumnii în cap. Neşansa atacatorului a fost că Vasile a lucrat ani de zile în Armată şi a ştiut să se apere.

S-a bătut parte în parte cu agresorul până când acesta a abandonat lupta şi a fugit cu mâna goală. Proprietarul a sunat la 112 şi poliţiştii l-au identificat pe “atacatorul în serie” după imaginile surprinse de camere.

Îl cheamă Dumitru Vasile Burcea, are 33 de ani şi e din Cisnădie, judeţul Sibiu. Are la activ 15 tâlhării cu violenţă în Franţa, Elveţia şi Olanda. Asta după ce a fost eliberat condiţionat în 2013 pentru bună purtare. El avea de ispăşit o pedeapsă de 10 ani, după ce a atacat o femeie de 74 de ani, pe o stradă din Sibiu.

La scurt timp, bătrâna a murit din cauza loviturilor primite. Dumitru Burcea, zis Bebe, este un personaj de temut în zona Sibiu-Cisnădie. Are 4 clase, dar trage de fiare, are corpul tatuat din cap până-n picioare şi iscă scandaluri ori de câte ori apare prin cluburile din Sibiu. Marţi, el a fost săltat de poliţişti dintr-un ghetou din Cisnădie, acolo unde stătea cu iubita, într-o locuinţă socială. Bebe are şi un băieţel de 10 ani cu o altă femeie cu care n-a fost însurat niciodată şi care l-a părăsit pe când se afla după gratii.

La audieri, agresorul a negat că ar fi intrat în casa soţilor Cristescu, dar surse judiciare afirmă că anchetatorii au găsit, în urma jafului din vila omului de afaceri din Piteşti, probe biologice care l-ar incrimina pe suspect. Miercuri, Burcea a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Argeş.

"Nu era violent"

Maria Miruţ, verişoară: Am auzit că l-a luat poliţia. Era înţelegător, nu aveai treabă cu el. Pe mine mă ajuta, îmi dădea mâncare la copii. Nu era violent.Dumitru Opriş, vecin: Nu arăta, dar nu ştiu ce ascunde în spate fiecare.  Aşa era liniştit, nu făcea scandal aici. Nu ştiu cu ce se ocupa. Pleca, venea.Vecină:  Am văzut maşinile de poliţie aici, dar altceva nu ştiu. Nu ştiu. Eu când m-am mutat în căminul acesta, el era în puşcărie. Nu ştiu de ce a ajuns în puşcărie. Aici nu a făcut prostii. În altă parte nu ştiu.

Mai multe