Ai răcit? «Te tratăm» în Cafeneaua Farmacie

22 octombrie 2013 14:37   Național
Ultima actualizare:

Turiştii care ajung la Braşov pot avea parte de „tratament“ pentru diverse afecţiuni, la Cafeneaua Farmacie, din centrul oraşului. Ospătăriţele, care poartă halate albe ca asistentele medicale, servesc clienţii din eprubete în loc de pahare şi păstrează toate produsele în sertare pentru medicamente.

Angajaţii barului „Dr. Jekelius", de pe strada Michael Wiess, îşi aşteaptă clienţii cu 26 de ceaiuri tămăduitoare. Cele mai cerute în această perioadă sunt cele de cimbrişor sau măceşe, atât de utile în lupta cu răceala.

Din meniu nu lipsesc nici ceaiul „trei fraţi pătaţi" ce vindecă anumite boli de piele, printre care şi acneea. La mare căutare sunt şi ceaiurile de urzică pentru clienţii cu probleme de rinichi, armurariul care ajută ficatul obosit şi care face minuni după o noapte de petrecere.

Mobilierul este din 1905 şi a aparţinut unei vechi farmacii din Sibiu

Clienţii stresaţi pot să încerce infuzia de gălbenele care calmează stomacul, dar şi ceaiurile de vâsc şi tei care calmează inima şi vindecă insomnia. Un ceai costă costă 8 lei.

Clienţii spun că aici se tratează, dar se şi distrează în acelaşi timp

„Ideea acestei cafenele a prins foarte bine. Avem mulţi clienţi care vin la recomandare, mai ales străini. Am avut un grup de olandezi care au cutreierat toată lumea şi au spus că doar în Israel au mai găsit o astfel de cafenea", a spus Silviu Munteanu, barmanul localului. Turiştii care vor însă senzaţii mai tari, pot încerca anestezicele pe bază de alcool. Acestea sunt servite direct din eprubete şi costă între 10 şi 18 lei.

Vedeta incontestatibilă este votca macerată din fructe cu arome de rozmarin, busuioc sau anason. Băuturile lungi cum ar fi coctailurile se servesc din pahare Berzelius.

„Decât să merg la doctor mai bine vin aici cu prietenii. Mă simt bine şi găsesc un ceai pentru orice fel de afecţiune", a glumit Radu Alexe, unul dintre clienţii barului. Proprietarii pregătesc, pentru sezonul rece, ceaiuri şi cafele cu alcool, dar şi un digestiv 100% natural.

Barul se numeşte „Dr. Jekelius", după numele doctorului Ferdinand Jekelius, renumit, în trecut, pentru faptul că îşi trata pacienţii cu produse naturale. Unele licori sunt preparate după reţete vechi de secole şi sunt aceleaşi ca şi cele vândute în farmacia medicului Jekelius.

Mai multe