Aici ar fi trebuit să putem parca acum o lună
Dacă orice regulă poate fi încălcată, atunci, sigur, şi orice termen poate fi prelungit. Şi când vine vorba de şantierele Capitalei, termenele de execuţie pot fi amânate cu lunile.
Parcarea supraterană de la Arena Naţională trebuia inaugurată încă de luna trecută.
Primarul Sorin Oprescu nici nu concepea să nu taie panglica imediat după alegerile locale, însă constructorii au găsit explicaţia pentru care acest termen nu a putut fi respectat.
„Am pierdut două săptămâni din cauza zăpezii din luna februarie şi încă atât ne-a trebuit să scoatem mormanele de omăt din armături.
Au mai fost probleme cu aprovizionarea cu fier-beton, însă, mai mult ca sigur, în trei săptămâni această lucrare va fi predată beneficiarului", ne asigură Aurel Ianoş, directorul executiv al companiei constructoare.
De când au aflat că municipalitatea ridică o megaparcare în cartierul lor, bucureştenii care locuiesc în apropierea arenei aşteaptă cu sufletul la gură inaugurarea construcţiei care ar putea să-i scape de aglomeraţia dintre blocuri.
Edilii le-au promis că-şi pot parca maşinile aici, dacă plătesc taxa anuală la Serviciul Parcări.
Aurel Ianoş, director executiv al companiei constructoare: "În trei săptămâni, lucrarea va fi predată beneficiarului"
„Nu vă daţi seama cât de mult aşteptăm să deschidă parcarea asta. E plin de maşini la noi aici, printre blocuri.
Când sunt meciuri la stadion, nu ai loc nici să mergi pe trotuar", ne-a spus Valentin Liţoiu, care locuieşte vizavi de Arena Naţională.
Şi mai întârziată e lucrarea de la Universitate. Parcarea subterană de aici trebuia să fie gata încă din luna mai.
Ieri, constructorii nu terminaseră de realizat nici măcar hidroizolaţia. Amenajarea Pieţei Universităţii va mai dura, însă, încă o lună.
Parcare supraterană Arena Naţională
1.246 de locuri pentru autoturisme19.000 de metri cubi de beton1.800 de tone de armătură metalicăCosturi: 8,5 milioane de euro
Parcare subterană Universitate
420 de locuri pentru autoturisme21 de locuri pentru motocicleteSăpată la 23 metri sub pământCosturi: 14 milioane de euro
Teren de fotbal pe terasă
Peste o lună. Un teren de fotbal în mărime naturală, sintetic, şi încă două pentru handbal, baschet şi tenis vor fi date în folosinţă.
Acum. Muncitorii au pus hidroizolaţia, peste care va fi turnat gazonul artificial al terenului de fotbal.
Piaţa, reamenajată
Peste o lună. Piaţa Universităţii va avea un pavaj nou, bănci din lemn şi stâlpi de iluminat.
Acum. „Acoperişul” parcării subterane nu e gata. În prezent, se lucrează la hidroizolaţie.