Aici creşte castravetele anticancer

24 iulie 2011 15:50   Național
Ultima actualizare:

Experimentul reprezintă o premieră pentru România şi este condus de doctorul în horticultură Costel Vânătoru, cel care în ultimul an a cercetat şi aclimatizat şi alte soiuri de legume cu utilizare în medicină.

Cercetătorul buzoian susţine că noul soi de castravete, cu denumirea ştiinţifică Momordica Cochinchinensis, abundă în antioxidanţi.

"Cultivarea acestuia la noi va fi benefică atât din punct de vedere alimentar cât mai ales medicinal, având in vedere că are de zece ori mai mult licopen decât cel conţinut de tomatele speciale, folosite în tratarea cancerului. Studii de specialitate au confirmat deja că aceşti antioxidanţi distrug celulele cauzatoare de cancer mamar şi cancer de prostată", spune horticulturoul Costel Vânătoru.

Medicii buzoieni confirmă că antioxidanţii din acest soi de castravete au proprietăţi anticancer. "Licopenul este creditat ca un antioxidant care distruge radicalii liberi. Această substanţă ajută în combaterea stresului şi a efectelor noxelor din mediul înconjurător asupra organismului. Persoanele care consumă produse ce conţin acest antioxidant prezintă un risc infim la îmbolnăvirea de cancer", a precizat medicul buzoian Karmencita Pricop.

Seminţele acestui ciudat castravete au fost procurate cu mare greutate din Nepal.

Citeşte şi:

A inventat dieta anticancer

Reţeta anticancer vinde mierea cu programare

Reţeta minune anti-cancer a Monicăi Tatoiu: pro şi contra! VIDEO

Mai multe