Aici vrea Gigi Becali să bage 1.000 de refugiați
Gigi Becali vrea să fie tata refugiaţilor. De când a aflat că ţara noastră este obligată să ia o parte din ei, dar nu are unde să-i cazeze, omul a venit cu o idee. Blocurile lui din Berceni stau goale, aşa că vrea să-i bage acolo.
Şoseaua Drumul Leordeni, nr. 106. Aici este locul care s-ar putea transforma peste noapte în raiul refugiaţilor. În curtea firmei de construcţii Arcom, aflată acum în insolvenţă, Gigi Becali a construit în ultimii opt ani şase blocuri cu câte un etaj. Încap în ele mii de suflete, iar latifundiarul poate rezerva câte un loc pentru 1.000 de refugiaţi.
”Căminele au fost construite pentru muncitorii din provincie care veneau să lucreze în Bucureşti. Acolo au mai stat 1.000 de oameni. Sunt dormitoare cu câte patru paturi, pentru patru persoane, cu băi şi este o sală de mese de 250 de locuri şi cu bucătărie. Pot veni şi de azi toţi, dar trebuie făcută curăţenie”, a declarat Gigi Becali, la România TV.
Căminele se află la marginea Bucureștiului
Omul de afaceri spune că le va da şi mâncare imigranţilor. ”Cine vrea să se implice alături de mine trebuie să mă contacteze. O să stabilim ce trebuie făcut, educaţie, mâncare, integrare, unde or să plece, că ei vor să plece mai departe, îi învăţăm limba germană, franceza”, a mai spus Becali.
Click! a aflat de la angajaţii lui milionarului că una dintre clădiri a fost transformată în bloc de garsoniere, unde locuiesc mai multe familii, dar şi studenţi. Aceştia plătesc o chirie lunară de 200 de euro. Căminele latifundiarului se află la ieşirea din Capitală, în Berceni, la un kilometru distanţă de staţia de metrou IMGB.
Sunt construite pe câmp, departe de agitaţia din oraş. Chiar şi aşa, afaceristul cere Guvernului să se ocupe de paza refugiaţilor, în caz că va dori ca imigranţii să stea în blocul oferit de el. Dacă statul s-ar ocupa de întreţinerea lor, ar trebui să cheltuiască lunar 40.000 de euro. Aşa, Becali plăteşte din buzunarul lui, dar ar avea de gând să-i pună să muncească pentru el.
Germania, Austria și Slovacia reintroduc controalele la frontieră
- REUNIUNE. Reprezentanții celor 28 de state membre UE au dezbătut, luni, în Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), cotele de distribuire a refugiaților ajunși în Europa. Țara noastră a anunțat că poate primi 1.785 de refugiați, din cei 6.351 conform planului președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Ieri nu s-a ajuns la un acord, iar situația imigrației va fi dezbătută din nou cu ocazia reuniunii Consiliului JAI din 8 octombrie.
- PROIECT. Distribuirea refugiaților în state UE se va face în funcție de mărimea teritoriului, numărul de locuitori, starea economiei și situația socială. Astfel, România ar urma să primească 6.351 de refugiați, Germania, 31.443, iar Franța 24.031. Pentru Spania, propunerea este de 14.931 de extracomunitari, în Polonia ar urma să ajungă 9.278, iar în Olanda 7.214. Cehia, Ungaria, România, Bulgaria, Polonia și Slovacia s-au opus cu vehemență.
- CONTROALE. Premierul Viktor Orban a anunțat că din 15 septembrie autoritățile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegală a frontierelor. La punctele de frontieră dintre Ungaria și Serbia au fost înăsprite controalele. La frontiera dintre Macedonia și Serbia s-a mărit numărul grănicerilor și continuă ridicarea gardului de sârmă ghimpată lung de peste 330 km. În Cehia, armata menține ordinea. Ieri, Germania, Austria și Slovacia au reintrodus controalele la frontieră.
Click! spune
Românii care călătoresc în țările membre Schengen, unde s-au reintrodus controalele la frontieră, nu au de ce să-și facă griji. Trebuie doar să aibă asupra lor documentele de identitate, buletin sau pașaport. Dacă sunt însoțiți de copii, trebuie să dețină și actele de identitate ale acestora