«Al doilea câştigător nu există! A fost inventat»

28 martie 2016 19:21   Național
Ultima actualizare:

E câştigătorul, nu e câştigătorul! Norocosul care a pus mâna pe cele trei milioane de euro la tragerea din 30 decembrie 2015 nu a venit să-şi revendice premiul. Un fost angajat al Loterei Române spune că acesta a fost inventat.

În România, cea mai săracă ţară din Europa, după Bulgaria, există un român care nu a vrut să devină milionar în euro. Asta am putea înţelege, dacă ar fi să credem că omul se află printre noi, dar nu a dorit să-şi revendice cele trei milioane de euro câştigate. Vorbim despre unul dintre cei doi norocoşi care a pus mâna pe marele premiu la Loto 6/49, la 30 decembrie 2015. 

De atunci, au trecut fix 91 de zile. Ceea ce înseamnă că termenul până când putea să-l revendice a trecut cu o zi. Sorin Constantinescu, cel care a fost consilier personal al lui Dan-Alexandru Ghiţă, fost director la Loteria Română, lansează o ipoteză-şoc. ”Nici nu-şi va ridica premiul vreodată pentru că nu există, a fost inventat. De la început am afirmat că omul care a câştigat, de fapt a pierdut jumătate din sumă”, a declarat Constantinescu, la România TV. Fostul angajat al instituţiei acuză că Loteria Română ar fi minţit ca să-şi însuşească banii.

”Nu se reportează suma respectivă, ci intră în contul Loteriei şi se face profit”, a mai spus Constantinescu. Pe de altă parte, cei de la Loterie se apără şi spun că toţi cei care vor face acuzaţii nefondate vor fi daţi în judecată. ”Nu s-a prezentat câştigătorul biletului cu nr. 115, jucat în data de 22.12.2015, la ora 15:55:11. Ultima zi în care posesorul îşi putea ridica câştigul a fost 29.03.2016. Biletele de joc sunt nenominale şi nu cunoaştem identitatea câştigătorilor până când aceştia nu se prezintă cu biletele, în original. Cel mai mare premiu neridicat din istoria recentă a Loteriei este de 1,9 milioane de lei şi a fost câştigat la 30.12.2013”, au precizat reprezentanţii instituţiei. La ultima tragere a anului trecut, la Loto 6/49, au fost doi câştigători, care au cumpărat biletele de la aceeaşi agenţie, din Găeşti. Primul a intrat în posesia banilor la 14 ianuarie 2016.  

Click! Spune: 

Loteria a organizat trageri speciale de Anul Nou, jucătorii putând participa, cu acelaşi bilet, la tragerea principală şi la cea specială. La tragerea Loto 6/49 suplimentară, la categoria I, s-au înregistrat doua câştiguri a câte 16.161.917 lei fiecare. Biletele au fost jucate la agenţia 15-013 din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, în 22 decembrie şi în Ajunul Crăciunului. Au fost completate cu câte trei variante simple la Loto 6/49 şi două variante la Noroc.

Mai multe