"Albinele părintelui ne gonesc din cimitir"

15 mai 2018 19:15   Național
Ultima actualizare:

Decizie controversată a unui preot din comuna vasluiană Laza. Părintele Andrei Creţu a amplasat peste 30 de stupi în cimitirul din satul Râşniţa, iar localnicii care au mormintele celor dragi aici se plâng că se tem să mai vină să aprindă o lumânare de frică să nu fie înţepaţi de albine.

Recent, pe 5 mai, un bărbat care a mers la mormântul părinţilor a fost atacat de mai multe albine, fiind înţepat în zona capului. Bărbatul, care suferă de mai multe afecţiuni cronice, a scăpat cu fuga, dar şi cu ”faţa desfigurată”.

”Preotul face cam ce vrea el aici, oamenii sunt bătrâni, nu îndrăznesc să-l reclame ”că-i părintele şi se supără”. Dar nu este normal ceea ce face. Când i-am spus că nu putem ajunge la morminte din cauza albinelor, ne-a spus să nu ne parfumăm înainte de a veni în cimitir. El consideră că acest cimitir este al lui şi face ce vrea cu el. Ne-a spus că o să pună un afiş prin care să atenţioneze oamenii că acolo sunt amplasaţi stupi”, a declarat, indignat, unul dintre localnici pentru adevarul.ro.

Mai multe