Alegeri locale 2016. E primar, fără întrerupere, din 1982!

6 iunie 2016 19:28   Național
Ultima actualizare:

Un “dinozaur” în Dâmboviţa! Mircea Ismail e cel mai vechi edil în funcţie din România. În vârstă de 69 de ani, el se află la cârma primăriei din comuna Doiceşti încă din 1982.

Mircea Ismail e înregimentat la PSD şi spune că secretul longevităţii în fotoliul de şef al administraţiei locale este simplu: “Trebuie să fii om”. Pensionarul a câştigat duminică cel de-al 9-lea mandat de primar al comunei dâmboviţene. El ocupă funcţia de edil de pe 16 martie 1982 şi nimeni n-a reuşit, de atunci, să-l detroneze, scrie adevarul.ro.

Ludovic Orban, deputat PNL, l-a etichetat pe Ismail, în februarie, drept “o relicvă comunistă”. Liberalul consideră că, “în comuna Doiceşti, în «capul trebii» se află de 34 de ani acelaşi primar. Mare lucru nu prea a făcut pe acolo, dar din 2.200 de cetăţeni care se prezintă la vot, 416 sunt beneficiari ai ajutorului social. Cum să schimbi din funcţie această relicvă a regimului comunist prin alegeri într-un tur?! Foarte, foarte greu. Poate dacă vine doamna cu coasa sau doamna cu cătuşele”. Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu”, a reacţionat atunci şi a spus că declaraţia lui Orban e una dintre cele mai josnice din ultimii 26 de ani.

Ismail l-a depăşit pe Ştefan Sîchin (68 de ani), edilul din Boloteşti, judeţul Vrancea, care a fost edil din 1981. El a pierdut însă alegerile locale de duminică.

Click! spune

Iată câteva repere din 1982, anul în care Mircea Ismail a devenit primar:

>A avut loc Războiul Insulelor Malvine, între Argentina şi Marea Britanie

>Italia lui Paolo Rossi triumfa la Campionatul Mondial din Spania

>Nicolae Ceauşescu dădea startul demolărilor care au mutilat Capitala

>Se năştea Delia Matache, una dintre cele mai bine cotate cântăreţe în prezent

>A fost lansat unul dintre cele mai emoţionante filme: “E.T. Extraterestrul”, regizat de Steven Spielberg şi câştigător al Premiului Oscar

Mai multe