Alegeri locale 2016: Ei au văzut buletinele de vot doar la televizor

5 iunie 2016 20:43   Național
Ultima actualizare:

Au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie, iar magistraţii au decis să le interzică şi dreptul de vot. Cel mai cunoscut politician care nu a putut participa la scrutinul de duminică a fost Adrian Năstase.

Numai anul trecut au fost inculpate 1.250 de persoane acuzate de corupţie la nivel înalt, a anunţat Codruţa Kovesi la ultimul bilanţ DNA. Procurorii anticorupţie au întocmit dosare pentru un prim-ministru, 5 miniştri, 16 deputaţi şi 5 senatori. Cei mai mulţi dintre aceştia şi-au pierdut drepturile cetăţeneşti, inclusiv dreptul de a alege sau de a fi aleşi.

  • Adrian Năstase, fost prim-ministru, condamnat definitiv în două dosare, a ieşit din puşcărie, dar nu a putut merge ieri să voteze, pentru că magistraţii i-au interzis acest drept.
  • Monica Iacob Ridzi şi Relu Fenechiu, doi foşti miniştri condamnaţi pentru fapte de corupţie, se află în puşcărie, dar n-au putut solicita urna de vot, pentru că nu mai au acest drept.
  • Omul de afaceri George Copos a ieşit şi el din închisoare, dar judecării din dosarul Loteria i-au interzis şi lui să meargă la vot.
Mai multe