Alegeri prezidențiale 2019. Paleologu: ”Mircea Diaconu este un actor bun în roluri de prost”

27 august 2019 12:00   Național
Ultima actualizare:

Vestea că ALDE și Pro România au decis să susțină candidatura lui Mircea Diaconu la președinția României a produs rumoare printre ceilalți candidați. Primul care a reacționat, pe pagina personală de Facebook, a fost Theodor Paleologu, candidatul PMP.

Candidatul PMP la Preşedinţie, Theodor Paleologu, a ironizat cele două formațiuni politice pentru alegerea de a-l susține pe Mircea Diaconu, unul dintre actorii de marcă ai României, europarlamentar în perioada 2014-2019.

Paleologu a scris pe Facebook că Diaconu este bun actor în roluri de prost şi a găsit pe alţii mai proşti, ALDE şi Pro România, care n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă.

„Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Şi a găsit pe alţii mai proşti: ALDE şi Pro România n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă”, a scris Paleologu pe pagina sa de Facebook.

El a explicat în comentarii faptul că ţinta ironiei nu a atât Diaconu, cât ALDE şi Pro România. „Ştiu, e plicticos să tot explici ironii”.

Pro România şi ALDE au anunţat, luni, că au decis să îl susţină pe candidatul independent la Preşedinţie Mircea Diaconu.

Paleologu explică de ce a folosit cuvântul ”prost”

Luat la rost de comunitatea virtuală pentru folosirea cuvântului ”prost” în contextul în care anunțase că intră în cursa electorală pentru a ridica nivelul dezbaterii, Paleologu a revenit cu lămuriri. ”Văd că unele spirite delicate s-au șifonat de faptul că am utilizat cuvinte îngrozitoare în precedenta mea postare: «prost» și «proști» («vai, vai, domnule Paleologu, vă credeam un om cult și manierat, vă credeam un diplomat»).Consider că studierea prostiei omenești e o temă imensă a istoriei culturale (exemple: Homer, Lucian de Samosata, Erasmus, Montaigne, Voltaire, Flaubert, Caragiale, Eugen Ionescu etc.). Am scris și am ținut cursuri pe această temă.Cred, de asemenea, că prostia e principalul factor explicativ în politica românească. E o valoare sigură. Mereu poți miza pe prostia adversarului.Evident că am aplaudat panarama lui Mircea Diaconu de pe scările Ateneului și am fost încântat de susținerea pe care i-o acordă ALDE și Pro România.”

Citește și:

Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. «PSD a promovat incompetența ca politică de stat»

Alegeri prezidențiale 2019. Cum pot vota românii din Diaspora. Se fac înscrieri până în 11 septembrie

Mai multe