Alertă cu bombă pe Otopeni! Un avion WizzAir a aterizat de urgență

25 octombrie 2018 17:23   Național
Ultima actualizare:

Un avion al companiei WizzAir a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce o persoană a sesizat o posibilă alertă cu bombă. Aeronava a fost izolată iar la fața locului au ajuns echipajele de specialitate.

UPDATE: SRI anunță că a fost instituită celula de criză pe Otopeni.

O aeronavă a companiei WizzAir care venea de la Kutaisi și se îndrepta spre Varșovia a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni din București, după o alertă cu bombă la bord, joi, 25 octombrie, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).Conform informațiilor oferite de Digi24, la fața locului s-au deplasat cinci mașini de pompieri, ambulanțe dar și trupele de securitate anti-tero care se vor asigura că incidentul este ținut sub control.

Avionul a fost parcat în secțiunea specială a aeroportului, destinată pentru acest tip de amenințarel, și a fost izolat. Potrivit surselor din cadrul Aeroportului Otopeni, la bordul aeronavei se aflau 173 de pasageri, care au fost debarcați conform procedurilor de urgență în acest caz.

Avionul a fost izolat și inspectat de echipele anti-tero, iar bomba este căutată de forțele de intervenție. Sunt verificate inclusiv bagajele pasagerilor, conform stirileprotv.ro

„Procedurile specifice sunt în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi aduşi în zona de îmbarcare a terminalului. Se acţionează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situaţii (procedura e clasificată)”, a precizat CNAB. De asemenea, Aeronews România a confirmat informația printr-un mesaj publicat pe pagina oficială de Twitter. Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi, Georgia, de către o femeie. Este vorba despre zborul W61576.

Mai multe