Alertă europeană pentru brânza de oaie

18 martie 2016 14:16   Național
Ultima actualizare:

Ne știe toată Europa de când cu scandalul brânzei de la ”Brădet”. Astfel că cei de la Comisia Europeană au emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei E.coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa.

Alerta, emisă în sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF), atrage atenţia asupra riscului existenţei bacteriei "Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România". Comisia Europeană avertizează că există risc "grav" de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în reţeaua de distribuire.

Conform datelor Comisiei Europene, brânza românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania şi Franţa.

Zeci de tone de brânză ”Brădet”, restrase de pe piață

Și în România e vâlvă mare. Peste 20 de tone de produse lactate de la ”Brădet” au fost retrase de pe piață.

O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) și Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate românești.

Conducererea Autorității Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) le recomandă românilor să arunce produsele de la firma argeșeană dacă le au acasă.

„Au fost retrase de pe piață toate produsele fabricate în luna februarie. Există posibilitatea ca produse să mai fie în casele oamenilor. Le recomandăm să nu le consume”, a declarat, astăzi, Andrei Butaru, directorul (ANSVSA).

Mai multe