Alertă! În Dolj sunt trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile

26 august 2016 11:31   Național
Ultima actualizare:

Trei persoane din judeţul Dolj - două femei şi un bărbat - au fost diagnosticate cu infecţie cu virusul West Nile, arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din această vară a fost confirmat la un bărbat  de 46 ani din comuna Goieşti, scrie news.ro. Ulterior, şi o femeie de 63 de ani din Craiova a fost diagnosticată cu infecţie cu acelaşi virus.

”A fost depistat al doilea  caz de infecţie cu virus West Nile în sezonul estival 2016, boală transmisă prin înţepătură de ţânţar, la o femeie în vârstă de 63 ani din Craiova, internată în 6 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie «Victor Babeş» Craiova, transferată în 7 august la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, arată DSP Dolj.

Cazul a fost confirmat în 18 august de Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Un alt caz de infecţie cu virus West Nile a fost confirmat la o pacientă în vârstă de 50 ani, tot din Craiova, dar cu domiciliu flotant în Franţa. Aceasta a fost internată în 18 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova.

Click! spune

În anul 1996, România s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Virusul se transmite prin înțepătura de țânțar care s-a hrănit cu sânge de la un animal deja infectat.

La om, simptomele sunt: febră peste 38 de grade, dureri de cap, de gât, de mușchi și articulații, lipsa poftei de mâncare, greață, conjunctivită. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei sezoniere, dar 1 din 150 de cazuri boala evoluează spre forme mai grave cum ar fi encefalită, poliomielită, meningită. Cei mai afectați sunt, de regulă, copiii și vârstnicii.

Mai multe