Alertă în Vaslui. Polițiștii au tras zeci de gloanțe după un individ căutat pentru un jaf

16 august 2021 13:03   Național
Ultima actualizare:

Polițiștii din Vaslui și Iași sunt în alertă de gradul 0. Un infractor periculos Ionuț Vlăduț Antoce, suspectat că a participat împreună cu alți patru complici la un jaf în Iași a fost găsit într-o pădure din Vaslui dar a reușit să scape. Echipele speciale de căutare au tras în zadar după suspect peste 20 de gloanțe.

 Antoce, în vârstă de 34 de ani este căutat din data de 6 august  de polițiștii de la Investigații Criminale și de luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) Iași. El este acuzat că alături de alți trei suspecți a atacat pe 13 iulie, în scop de jaf, locuința unui cunoscut traficant de țigări din Iași, fost boxer. După atac, oficial, tâlharii au plecat cu aproximativ 3.000 de lei.  

Povestea jafului care a șocat Iașiul

Potrivit bzi.ro, pe 13 iulie, casa din cartierul ieșean Bucium deținută de Valeriu Anghel, zis „Rocco”, un fost boxer cunoscut drept traficant de țigarete a fost luată cu asalt de trei indivizi mascați cu cagule. Suspecții l-au bătut pe Anghel cu bâtele peste picioare, provocându-i o fractură deschisă. Rocco a fost preluat plin de sânge și dus de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.”Un pacient în vârstă de 60 de ani a ajuns în cursul nopții de marți, 13 iulie 2021, în unitatea de primiri urgențe a Spitalului «Sfântul Spiridon» cu o fractură deschisă la gambă. Se pare că bărbatul, împreună cu soția sa, au fost victimele unui jaf. Cei doi au fost loviți cu o bâtă. Doar bărbatul a necesitat internare, iar soția acestuia nu. Pacientul se află în secția de ortopedie a spitalului, este stabil hemodinamic și va rămâne sub supravegherea medicilor”, au precizat la momentul respectiv pentru sursa citată reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

Detalii din ancheta jafului

Trei suspecți au fost reținuți imediat dar Ionuț Vlăduț Antoce nu a fost prins. El a fost condamnat deja în lipsă.”Instanța admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, cu privire la inculpatul Antoce Ionuț-Vlăduț. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Antoce Ionuț-Vlăduț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 de zile, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Antoce Ionuț-Vlăduț”, au decis conform bzi.ro, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași. Potrivit unor surse din poliție Antoce a fost găsit zilele trecute într-o pădure dintr-o zonă necomunicată oficial din Vaslui, a fost somat să se predea, dar a fugit. Oamenii legii au tras peste 20 de gloanțe pentru a-l determina să se predea dar suspectul, infractor vechi, nu s-a speriat și a a reușit să scape. Acum, zona este periată de efective mărite de agenți înarmați până în dinți deoarece Antoce ar fi înarmat

Citiți și 

Jaf armat la o bancă din centrul Focşaniului

VIDEO Jaf armat la o casă de schimb

Mai multe