Alerte de călătorie în state din Europa

11 noiembrie 2015 12:33   Național
Ultima actualizare:

Ar fi foarte bine dacă vă informați înainte de a pleca în călătorie în state din UE. De câteva zile multe din zborurile unor companii germane sunt anulate din pricina unor greve, iar funcționarii din Grecia se pregătesc de un protest general.

Ministerul de Externe a lansat două alerte de călătorie și vă recomandă să vă informați înainte de a pleca la drum.

Germania – Prelungirea grevei Asociaţiei însoţitorilor de zbor UFO

Organizaţia Independentă a Însoţitorilor de Zbor (UFO) – Uniunea Personalului de Cabină, din Republica Federală Germania, că a anunţat prelungirea grevei şi pentru perioada 11 – 13 noiembrie 2015, în intervalul orar 04:00 - 23:59 pentru toate zborurile de pe / către aeroporturile Frankfurt, München şi Düsseldorf.

Cursele care sunt efectuate de grupul de companii Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines nu sunt afectate de grevă şi se derulează de la / către Frankfurt, Düsseldorf şi München, conform progamului.

Lufthansa încearcă să limiteze cât mai mult posibil efectele grevei şi să informeze pasagerii din timp referitor la eventuale modificări ale programului zborurilor. Se recomandă informarea, în prealabil, privind starea zborurilor, accesând pagina dedicată de Internet www.lufthansa.com.

Grecia – Grevă națională de 24 de ore

În ziua de 12 noiembrie, Confederația Generală a Lucrătorilor Greci (GSEE) și Administrația Supremă a Funcționarilor Publici (ADEDY), cel mai mare sindicat al funcționarilor publici eleni, au anunțat organizarea unei greve naționale de 24 de ore.

La protest și-au anunțat participarea și reprezentanții transportatorilor de călători urbani și feroviari, precum și Administrația Federației Panelene Maritimae (PNO). Până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu s-au raliat protestului.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Mai multe