Alina Gorghiu cere demisia șefei Ambulanței București după scandalul morții lui Gyuri Pascu

28 septembrie 2016 19:26   Național
Ultima actualizare:

Cu mai puțin de două ore înainte de a muri, Ioan Gyuri Pascu chemase ambulanța, dar medicul sosit la casa fostei soții ale artistului, acolo unde acesta se afla în noaptea de 25 spre 26 septembrie, i-a pus un diagnostic șocant, atac de panică, i-a dat un calmant și a plecat. La 5 dimineața, Gyuri a murit de infarct, la doar 55 de ani.

Cei de la Gazeta Sporturilor au făcut publică o anchetă ce a scos la iveală detalii cutremurătoare. ”În ultimele trei zile, la Ambulanță a fost o stare de alertă. Directorul Alis Grasu și-a dat seama că ceva a fost în neregulă și a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul rămînă secret”, a spus sursa de la Ambulanța București. Șefa Serviciului de Ambulanță al Capitalei a confirmat informațiile celor de la gsp.

La scurt timp după ce au fost făcute publice aceste desoperiri, Alina Gorghiu, copreședintele PNL, și-a arătat indignarea printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook și a cerut, totodată, demisia lui Alis Grasu, care a anunțat demararea unei anchete interne la Ambulanța București.

”Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 3 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Și vom lua măsuri. Înțelegeţi-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?”, a spus managerul Ambulanţei.

Gorghiu a fost tranșantă: "Citesc cu uimire, nici nu mai ştiu a câta oară, că Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte. De data asta cea a lui Gyuri Pascu. Cred că e momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze. Prea multe cazuri, prea multă incompetenţă, prea multe derobări de responsabilitate". 

Mai multe