Alina Gorghiu, în lacrimi la Botoșani. Cine a făcut-o pe șefa PNL să plângă

21 noiembrie 2016 13:25   Național
Ultima actualizare:

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a trecut prin momente emoționante sâmbătă, la Botoșani, unde a participat la lansarea candidaților PNL la alegerile parlamentare.

Invitat special, academicianul Leon Dănăilă, candidat din partea liberalilor la Senatul României pe lista din București și originar din Botoșani, a ținut un discurs care a stârnit ropote de aplauze și chiar lacrimi din partea celor prezenți. Profesorul a glumit spunând că este de aceeași vârstă cu Alina Gorghiu – 38 de ani – depinde doar cum sunt așezate cifrele. 

Un moment special a fost cel în care reputatul chirurg i-a adresat președintei PNL, Alina Gorghiu, cuvinte de încurajare. ”Important este că vă iubim, că vom câștiga împreună aceste alegeri. Că Dacian Cioloș va fi prim-ministru iar România va merge pe calea cea dreaptă. Vă iubesc!”, sunt cuvintele prin care academicianul și-a încheiat discursul. Emoționată, cu ochii în lacrimi, șefa PNL l-a îmbrățișat pe Leon Dănăilă, în aplauzele participanților la eveniment. 

Leon Dănăilă este recunoscut internațional drept un geniu al neurochirurgiei. Autor a numeroase publicații de specialitate și membru titular al Academiei Române, este cel care a înființat prima secție de neurochirurgie vasculară și microneurochirurgie vasculară din România și a reușit să scadă mortalitatea operatorie de la 50% la 4%. Deși i s-au oferit numeroase oportunități de a profesa în străinătate, academicianul a preferat să rămână în țară. La 83 de ani, Leon Dănăilă este extrem de activ, încă operează și anul acesta a decis să se implice în politică, din partea PNL. 

Mai multe