«Am fost abandonaţi în gară mai bine de 12 ore!»

18 ianuarie 2017 20:50   Național
Ultima actualizare:

Dacă ninge în ianuarie, suntem luaţi prin surprindere. Dacă ninge o oră, deja e haos naţional. Iar dacă mai bate şi vântul, Dumnezeu cu mila, căci orice activitate e paralizată în România!

Aproximativ minus un grad Celsius, zero precipitaţii! O seară liniştită de iarnă, chiar prea cuminte pentru această perioadă din an. Cu toate acestea, vremea a făcut iarăşi prăpăd: autostrăzile au fost închise, iar trenurile au rămas, culmea, înzăpezite. Motivul? Vântul a fost de data aceasta vinovat, pentru că a viscolit zăpada şi a aruncat-o, din câmp, pe şosele şi pe liniile de cale ferată. Zeci de călători şi-au blestemat zilele în Capitală după ce au degerat mai bine de 12 ore pe peroane. Trenul care trebuia să îi ducă spre case a rămas înzăpezit pe câmp şi nimeni nu s-a obosit să le ofere vreo explicaţie. “Am venit de ieri seară (n.red.- marţi) în gară, la ora 19.30. Urma să plec spre Olteniţa cu trenul de 20.45. Nu a circulat. Ni s-a spus să îl aşteptăm pe cel de 22.45, că le combină pe amândouă, să pună două locomotive.

Este 4 dimineaţa şi nimeni nu ne spune dacă mai plecăm sau nu. Mi-e frig, mi-e foame, mi-e sete, am nevoie la toaletă. Copiii mei sunt singuri acasă”, plângea Elvira Constantin, o femeie în vârstă de 50 de ani, care aştepta trenul Transferoviar în gara Titan Sud din Capitală. 

Nimeni din conducerea companiei nu a coborât între oameni să le vorbească! Nimeni nu le-a adus o apă sau un ceai cald, darămite să le ofere vreo altă variantă de transport spre casele lor. Abia spre lăsatul zorilor, o garnitură a “privaţilor” de la Transferoviar a venit la Titan Sud, dar nu ca să preia călătorii, ci doar ca să îi adăpostească?! „Staţi în tren şi rugaţi-vă să scoată garnitura din nămeţi, că se dă la lopată! Dacă o scoate, vine şi vă ia. Dacă nu, linia rămâne blocată toată ziua, până se rezolvă”, i-a “încurajat” pe călători unul dintre poliţiştii trimişi să calmeze mulţimea revoltată. 

Trenul nu a fost deszăpezit nici ieri, aşa că oamenii au luat-o care-ncontro: unii la rude, alţii prin magazinele din zonă, să-şi mai dezmorţească oasele. „Nu se circulă de marţi seară. De unde să ştim noi cu ce au plecat oamenii? Unii sunt încă aici”, a declarat aseară, pentru Click!, casieriţa Transferoviar din staţia Titan Sud din Capitală. 

Mai multe