Am ieşit la «vânătoare» de gropi
“Ocoleşti gropile prin stânga binişor şi alte două la dreapta lor”. Este “dansul” la modă printre şoferii care se încumetă în aceste zile să circule pe arterele României, pline de capcane apărute după deszăpezirea în marş forţat. Dar parcă nicăieri străzile nu sunt mai ciuruite ca în Bucureşti, iar reporterii Click! au măsurat craterele căscate în asfalt.
Străzile Fabrica de Glucoză şi Dimitrie Pompeiu din Sectorul 2 sunt gândite să devină porţi de intrare în Capitală în momentul în care Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi gata. Probabil autorităţile nu cred că acest lucru va fi posibil vreodată, motiv pentru care cele două artere au fost lăsate în părăsire şi au fost cucerite de gropi. Orice traversare a lor se lasă cu “bube” pentru vehicule şi cu nervi pentru conducătorii auto.
O groapă de 8 cm adâncime la intersecţia străzilor Fabrica de Glucoză şi Petricani şi alta de 7 cm la intersecţia Bd. Pompeiu-Str. Petricani au fost câştigătoarele măsurătorilor noastre în zonă.
Orice şofer sau pieton care a traversat vreodată zona Colentina-Doamna Ghica îţi poate spune de celebrul crater din faţa bisericii din intersecţie, la câţiva metri de intrarea principală în Parcul Plumbuita. Nu că nu am mai văzut gropi, dar acolo chiar este o mândreţe de şanţ, pe care dacă nu îl eviţi, maşina trosneşte de te doare pe tine, şofer sau simplu trecător. “Mare, adâncă şi veche”.
Nu vă duceţi cu gândul la cine ştie ce! Este groapa de pe str. Ion Ţuculescu la intersecţia cu str. Baba Novac, lângă complexul comercial Rucăr. Cei 8 cm adâncime şi forma neregulată o fac de neuitat pentru şoferi.Strada Matei Voievod face legătura între sectoarele 1 şi 2, între Şos. Mihai Bravu şi str. Pache Protopopescu, dar puţini conducători auto se riscă pe acest drum, din cauza hăurilor din asfalt.
Cele mai multe gropi au în jur de 5-6 cm. Un loc pe care trebuie să îl ocoleşti dacă vrei să ajungi cu maşina întreagă acasă este strada Vasile Lascăr, unde numărul de gropi depăşeşte orice închipuire. Şi aici găseşti adevărate şanţuri, apărute între calea de rulare a tramvaiului şi restul străzii, sau chiar între linii.
Cele mai multe au între 6 şi 8 cm adâncime.Primăria Capitalei a anunţat, ieri, că va repara 68 de artere importante din oraş, dar lucrările vor începe când timpul va permite. În ritmul în care apar gropile, multe străzi vor trebui închise şi refăcute total.