«Am scăpat de grijă! Mi-am înscris fetiţa în clasa zero»

2 aprilie 2013 15:30   Național
Ultima actualizare:

Părinţii au intrat de ieri în febra înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa întâi. Înarmaţi cu dosare şi ceva răbdare, aceştia au mers la instituţiile şcolare pentru a-şi trece pe liste odraslele. Au plecat de acolo mulţumiţi, mai ales că nu au avut parte de cozi, iar înscrierea nu a durat mai mult de cinci minute.

Unii părinţi, nu mulţi ce-i drept, s-au învoit ieri de la serviciu câteva ore sau şi-au luat o zi liberă ca să depună dosarele pentru înscrierea micuţilor în clasa pregătitoare şi clasa întâi.

La Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" din Capitală, vreo zece părinţi aşteptau răbdători să le vină rândul. „Am fost dimineaţă şi era mai aglomerat, aşa că am decis să vin după-amiază. Acum sunt doar câţiva părinţi, iar procesul de înscriere durează foarte puţin. În cinci minute predai dosarul, completezi „cererea-tip", şi gata am scăpat de o grijă şi am înscris-o în clasa zero", ne-a spus Mihaela Tătaru, mămica Dianei, care în toamnă va păşi pentru prima dată pragul şcolii. Ieri, până la ora 14.00, circa treizeci de părinţi îşi înscriseră copiii aici.

Părinţii au aşteptat confortabil câteva minute până să depună dosarele

Nici la Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu" nu a fost îmbulzeală. Laura Dragomir stă la câţiva paşi de şcoală şi cum nu vrea să lase nimic pe ultima sută de metri, s-a prezentat la secretariat cu dosarul fetiţei sale. „Vreau să fiu sigură că e totul în regulă la timp. Am tras o fugă în pauza de masă şi bine am făcut, pentru că înscrierea mi-a luat doar câteva minute", ne-a spus bucureşteanca.'

Înscrierile continuă până la 17 mai

Prima etapă a înscrierilor se va încheia la 22 aprilie. Copiii care nu vor fi înscrişi la o şcoală după prima etapă, vor intra în cea de-a doua, care are loc în perioada 8 mai - 17 mai.

Laura Dragomir şi-a înscris fetiţa la clasa zero în cinci minute

Micuţii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august, pot fi înscrişi automat în clasa pregătitoare. Cei care sunt aniversaţi după începerea anului şcolar, trebuie să treacă înainte printr-o evaluare, care are loc între 2-19 aprilie. Ieri, pâna la ora 12.00, în ţară erau înregistrate 9.570 de cereri de înscriere, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale.

Mai multe