"Am stat trei ore la coadă la moaştele Sfântului Antonie"
Sute de bucureşteni au stat marţi, ore întregi la coadă pentru a se închina la moaştele Sf. Antonie cel Mare, făcător de minuni. Acestea au fost aduse din Franţa şi vor rămâne definitiv la Bucureşti, la Biserica Sfântul Anton-Curtea Veche.
Moment istoric pentru Parohia Sfântul Anton din Capitală: racla cu moaştele Sf. Antonie cel Mare a fost adusă de un sobor de preoţi la Biserica Sfântul Anton, după ce a fost sfinţită de Patriarhul României la Reşedinţa patriarhală. Sute de creştini s-au rugat pentru sănătate, spor şi căsătorie şi s-au aşezat la coadă înainte ca racla să ajungă la biserică. ”Am stat trei ore la coadă să mă rog pentru fiica mea, să-şi găsească un soţ bun. Am văzut că au fost aici şi mulţi tineri, Sf. Antonie îi ajută la examene”, ne-a spus Maria, o pensionară din Bucureşti, care vine timp de nouă marţi la biserică ca Sfântul să-i asculte rugăciunile.
Sf. Antonie a poruncit ucenicilor să-i ascundă corpul după moarte pentru a nu fi venerat. Trupul său a fost descoperit printr-o minune, în anul 561, şi pus într-o biserică din Alexandria. În anii 630-640, moaştele au fost mutate la Constantinopol, apoi au ajuns în Franţa. Pr. Prof. Dr. Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie din Bucureşti a efectuat un studiu amplu pentru a avea certitudinea autenticităţii lor. Despre Sf Antonie se spune că este protectorul elevilor şi studenţilor care dau examene, dar şi al femeilor care îşi doresc să se căsătorească.