Amenințare cu bomba la gara din Târgoviște. Polițiștii fac cercetări

1 ianuarie 2022 19:11   Național

Specialişti din cadru SRI şi poliţişti din Dâmboviţa intervin, sâmbătă seară, la gara din municipiul Târgovişte, după ce un apel la centrala Poliţiei Dâmboviţa anunţa că un dispozitiv exploziv a fost amplasat în incinta gării.

În momentul prezentării știrii, oamenii legii se află la fața locului și fac verificări, alături de echipa de geniști pentru a verifica dacă alerta a fost una falsă sau dacă într-adevăr există un pericol real. 

„La data de 1 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că în gara din municipiul Târgovişte este o bombă”; transmite IPJ Dâmboviţa. 

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii şi poliţişti, care au izolat zona şi fac verificări. 

Reprezentanţi ai instituţiei au declarat pentru că apelul a fost primit în jurul orei 18:30, prin centrala telefonică a Poliţiei judeţene.

Park Lake, ținta unei amenințări cu bombă

În urmă cu trei zile, centrul comercial Park Lake a fost ținta unei amenințări cu bomba. Parcarea centrului comercial și mall-ul au fost evacuate, în timp ce polițiștii au făcut cercetări, ajungând la concluzia că totul a fost o alarmă falsă. 

Modul în care autoritățile s-au organizat nu a fost unul dintre cele mai bune, singurul polițist care avea sarcina de a citi mesajele primite pe adesa instituției deschizând emailul care anunța pericolul la mai bine de 10 ore de la timpul exact în care acesta a fost trimis. 

Mesajul de ameninţare, trimis de un fost angajat al mall-ului, a fost citit de un polițist abia a doua zi, în jur de 10.00, după care a fost redirecționat către Poliția Capitalei. La rândul lor, polițiștii bucureșteni au intervenit după alte trei ore, alături de reprezentanții Serviciului Român de Informații (SRI).

Mai multe