Ameninţare cu bombă la un liceu din Hunedoara. Autorul, un elev de clasa a V-a

3 decembrie 2015 9:43   Național
Ultima actualizare:

UPDATE Un elev de 13 ani a sunat în această dimineață la 112 şi a susţinut că a fost amplasată o bombă în Colegiul Naţional ”Traian Lalescu”, din municipiul Hunedoara, scrie zhd.ro. Peste 900 de elevi au fost evacuaţi, a confirmat viceprimarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nițu, pare că vocea care a sunat la 112 ar aparține unui copil, informează Agerpres.

La fața locului au fost mobilizate echipaje ale SRI, ISU și Politiei, iar zona a fost izolată pentru ca specialiștii să poată efectua verificările care se impun.

În cazul în care informația nu se va adeveri, se va trece la identificarea persoanei care a alertat autoritățile.

UPDATE ORA 13.00. Alarma cu bombă la un liceu din Hunedoara a fost falsă, autorul este un elev de 13 ani

Alarma cu bombă la Colegiul de informatică "Traian Lalescu" din Hunedoara, în urma căreia peste 900 de elevi şi 64 de cadre didactice au fost evacuaţi, a fost falsă, iar autorul este un elev de 13 ani audiat în prezent de polițiști, în timp ce toți ceilalți elevi au fost lăsați să plece acasă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu, a declarat pentru Mediafax că alarma cu bombă de la Colegiul de informatică "Traian Lalescu " din Hunedoara a fost falsă, iar autorul este un băiat de 13 ani, elev în clasa a V-a la unitatea de învățământ.

"Alerta s-a dovedit a fi una falsă. S-a trecut la identificarea apelantului, iar acesta a fost imediat identificat, fiind vorba de un elev de 13 ani din clasa a V-a a unității de învățământ. În prezent, el este audiat", a spus Bogdan Nițu, citat de Mediafax.

Elevul care a sunat la 112 și a anunțat că în liceu a fost pusă o bombă este instituționalizat.

Potrivit sursei citate, polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

Ceilalți elevi ai unității de învățământ au fost lăsați să plece acasă, în urma incidentului.

”Din informațiile pe care le avem, și am mers acolo la ora 8.13, un bărbat cu un nume care nu ar părea românesc a sunat și a anunțat că există o bombă la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificând locul. Aici avem trei corpuri de clădire și o sală de sport. După ce a sunat și-a închis telefonul și se bănuiește că ar fi sunat de pe o cartelă prepay. Am luat legătura cu doamna director, pentru că sunt în jur de 907 elevi care învață acolo, s-a luat legătura cu părinții, pentru ca acești elevi să fie duși acasă. Astăzi nu se mai țin ore", declara viceprimarul, citat de zhd.ro.

Potrivit viceprimarului, nu este prima dată când autoritățile din Hunedoara se confruntă cu o astfel de situație, în urmă cu zece ani fiind o alertă cu bombă la o școală generală din oraș.

Mai multe