Amenzi pentru rufele puse la uscat, la Constanţa! Dai 1.000 de lei dacă îți atârni îmbrăcămintea afară din casă

5 aprilie 2021 12:43   Național
Ultima actualizare:

Constănțenii și turiștii ajunși pe litoralul românesc vor avea de respectat o nouă regulă! Nu mai au voie să-și pună la uscat rufele în balcoanele deschise sau pe sârme improvizate în fața blocului. Dacă nu, riscă amenzi usturătoare!

”Scopul este acela de a avea un oraș civilizat”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă. Conform noului regulament, cine își scoate hainele la vedere riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei, scrie observatornews.ro.

Rămâne de văzut dacă turiștii vor fi încântați de aceste noi reguli, chiar dacă ele sunt făcute pentru a înfrumuseța imaginea orașului. Cristian Bărhălescu, manager agenţie de turism, este de părere că: ”Sunt mulţi care vin la hotel şi îşi mai pun prosopul pe balcon. Consider că poliţia are cu siguranţă cu mult mai multe de urmărit, de rezolvat, decât să urmărească dacă şi-a lăsat cineva rufele sau lenjeria personală atârnată în afara imobilului”.

Ce mai prevede noul regulament    

Primăria Constanța a hotărât să-i amendeze şi pe cei care aruncă hârtii, sticle, resturi de ţigări sau coji de seminţe pe alei, peluze şi în parcuri, tot cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. De asemnea, sunt vizate și persoanele juridice, care vor risca amenzi cuprinse între 1.500 de lei și 2.500 de lei.

Prin acest nou Regulament, ”administraţia locală propune interzicerea: Pătrunderii fără drept sau/şi răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperări! unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii, resturi alimentare, etc. Scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice. Spălarea vehiculelor pe proprietăţile private dacă se afectează în vreun fel domeniul public sau proprietăţile învecinate, inclusiv prin împrăştierea vaporilor de apă rezultat din spălarea vehiculelor. Întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor. Curăţarea covoarelor pe domeniul public.”, scrie adevarul.ro.   

Citește și: 

Scuipi pe stradă? Rişi să fii amendat cu 1.000 de lei. În ce oraş se întâmplă asta

Legea compostului. De luna aceasta, se dau amenzi usturătoare pentru arderea frunzelor. Ce faci cu resturile vegetale

Mai multe