Ana Rinder, managerul Spitalului Vaslui, adusă în stare gravă la "Matei Balș". Fiul ei a fost contact cu grupul de la Costinești

11 august 2020 19:51   Național
Ultima actualizare:

Ana Rinder, directoarea Spitalului Județean din Vaslui, a fost adusă în stare gravă la Institutul Matei Balș din Capitală, după ce diagnosticul de COVID-19 s-a confirmat în cursul zilei de azi (11 august). Fiul acesteia face parte din grupul celor 30 de adolescenţi care au fost la Costinești, deşi între ei era o fată confirmată cu COVID-19.

În cursul zilei de marți, managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder, a fost dusă la spital în stare gravă, sub suspiciunea infectării cu virusul Sars-Cov-2, diagnostic confirmat ulterior, informează vremeanoua.ro. Primul simptom, lipsa gustului, apăruse cu o zi înainte, iar în ultimele ore starea de sănătate a femeii s-a agravat brusc. Medicii epidemiologi împreună cu reprezentanții DSP Vaslui au decis să o transfere pe Ana Rinder cu elicopterul la Clinica ”Matei Balș” din București.

“S-a primit un apel la 112 prin care s-a solicitat intervenția TEAM-ului pentru o persoană. În acel mesaj pe care l-am primit eu scria suspectă COVID care e în stare de inconștiență. Ulterior am aflat că persoana este Ana Rinder, managerul spitalului Vaslui. S-au făcut de către colegii ei toate evaluarările și s-a ajuns la concluzia că trebuie transferată a București”, a declarat Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui, pentru stirileprotv.ro.

Și fiul femeii a fost testat tot abia marți, deși a făcut parte din grupul de tineri care a fost adus de la Costinești săptămână trecută, după ce una dintre colege a aflat că s-a infectat cu virusul Sars Cov 2. El n-a mai urcat în ambulanță alături de colegi, pentru că a fost luat din pensiune chiar de mama lui care, s-a izolat apoi la domiciliu împreună cu el. Până luni niciunul nu a avut simptome.

Citește și:

Zece dintre adolescenții veniți cu gașca la Costinești sunt bolnavi de COVID - 19

5 nereguli în cazul fetei aduse cu ambulanţa de tatăl ei. E pacientul 0 în grupul de tineri bolnavi de la Costineşti

Mai multe