Andreea Esca, reacţie surprinzătoare la decizia CCR. E prima oară când face aşa ceva!

31 mai 2018 13:28   Național
Ultima actualizare:

Andreea Esca a vut o reacţie surprinzătoare pe contul personal de Facebook, după ce Curtea Constituţionala a anunţat că preşedintele Iohannis trebuie s-o revoce pe Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ştirista a folosit un citat din declaraţia colegului ei de breaslă, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cunoscută pentru profesionalismul ei, Andreea Esca a evitat de-a lungul carierei să se pronunţe public în chestiuni spinoase de politică. Tocmai de aceea, reacţia ei în cazul deciziei CCR de miercuri, 30 mai, a fost cu atât mai surprinzătoare.

Andreea Esca a publicat pe contul personal de Facebook un citat din declaraţia colegului ei de breaslă, Cristian Tudor Popescu. “Revoluţiile nu se fac de plăcere, se fac de durere”, a declarat CTP în cadrul unei dezbateri de la Europa FM, la scurt timp după decizia CCR.

Alegerea prezentatoarei celui mai important jurnal de ştiri de la PRO Tv a fost apreciată de fanii acesteia. Postarea Andreei a adunat aproape 2.000 de aprecieri.

CCR a decis că Iohannis trebuie s-o revoce pe Kovesi

CCR a hotărât că președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, aşa cum a cerut ministrul justiţiei, Tudorel Toader. Acesta din urmă depusese o cerere la CCR pe 23 aprilie, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, la propunerea să. Toader a explicat că refuzul preşedintelui, motivat prin lipsa oportunităţii politice, este de natură să creeze un blocaj instituţional.

El a susţinut că în raportul pe care l-a întocmit a adus argumente de natură juridică şi managerială în favoarea revocării, în timp ce şeful statului a adus argumentul lipsei de oportunitate.

Curtea Constituţională i-a dat dreptate ministrului justiţiei şi i-a cerut preşedintelui Iohannis să o revoce pe Kovesi.

Mai multe