Apare al treilea medic în dosarul morților suspecte de la ATI. Declarațiile martorilor sunt șocante

13 august 2024 11:13   Național

Se complică sarul morților suspecte de la ATI. Apare numele unui al treilea medic. Acesta ar lucra la un alt mare spital din Capitală, iar la Pantelimon efectua doar gărzi, inluciv la ATI.   El ar fi folosit practici similare pentru „opimizarea locurilor de la ATI”cu cele ale doctorițelor arestate de la Spitalul Sf. Pantelimon. Detaliile oferite de martori sunt șocante. 

Informații noi din dosarul Pantelimon. Apare al treile medic

Apar informații noi din referatul procurorilor care anchetează morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. În dosar se face referire la un nou nume. Este un al treilea medic suspectat de aceleași practici cu cele ale „Doamnei cu coasa”. Acesta lucrează la un important spital din Capitală și nu a fost audiat de către procurori până în acest moment.

Potrivit informațiilor reporterului RTV, doctorul în cauză nu este angajat al Spitalului Sfântul Pantelimon. El lucrează la un alt mare spital din Capitală, iar la Pantelimon venea pentru a face mai multe gărzi, inclusiv pe secția de terapie intensivă. Mai mulți martori ar fi fost audiați în acest sens.

Datele din dosarul de omor calificat instrumentat de către anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București indică faptul că acest al treilea medic practica aceleași proceduri de reducere bruscă a dozei de noradrenalină sau de diminuare a puterii de ventilare a pacienților care „erau de lăsat„.

Cine este al treilea medic și cum proceda

Conform unor noi informații din dosarul de omor calificat instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, un fost cadru medical, cunoscut sub numele de Victor Popov, ar fi utilizat metode identice de reducere bruscă a dozei de noradrenalină și de diminuare a suportului vital pentru pacienții aflați în stare critică, arată Realitatea.net

Se pare că Victor Popov, care a lucrat anterior la Spitalul Pantelimon, a adoptat o tehnică similară cu cea a Mariei Miron, care a fost acuzată de reducerea intenționată a dozelor de medicamente vitale pentru a accelera decesul pacienților. Conform declarațiilor martorilor, Popov ar fi practicat, de asemenea, deconectarea rapidă a pacienților de la aparatele de suport vital și administrarea de doze reduse de noradrenalină, fără respectarea protocolului medical care prevede menținerea pacientului conectat timp de două ore după decesul clinic, precizează sursa citată.

Îi pregăteau mai devreme pentru morgă

Martorii au relatat că Popov, ca și Miron, ar fi decuplat pacienții de la toate aparatele de suport vital și i-ar fi pregătit pentru morgă înainte de expirarea perioadei regulamentare de două ore. În această perioadă, patul pacientului era ocupat de un alt bolnav, provenind din Unitatea de Primire Urgențe (UPU) sau alte secții.

„Pacientul era mutat apoi pe un brancard și ținut pe salon cele două ore conform protocolului. Între timp, patul eliberat era ocupat de o altă admisie din UPU sau altă secție.

Martorul a precizat că percepţia sa asupra tuturor acestor acte ale inculpatei Miron de a grăbi decesul unor pacienți în stare foarte gravă sau critică se datorează faptului că erau alți pacienți în stare gravă pe alte secții, UPU sau blocul operator, care ar avea mai multe șanse de supraviețuire decât cel căruia îi redusese noradrenalina”, a mai relatat martorul anchetatorilor criminaliști.

Mai multe