Apare primul hotel de patru stele în una dintre cele mai pitorești localități din România. Un mare talent s-a născut aici

19 septembrie 2024 5:26   Național
Ultima actualizare:

O investiție importantă va schimba radical fața uneia dintre cele mai pitorești zone din România. Este vorba despre localitatea natală a marelui talent Constantin Brâncuși. Aici va fi ridicat un hotel de patru stele menit să atragă cât mai mulți turiști în această parte a țării și la Casa Memorială a sculptorului. Unitatea de cazare va dispune de multe facilități printre care terenuri sportive, o zonă SPA și piste de biciclete. 

Primul hotel în localitatea lui Brâncuși

La Hobița, Gorj, localitatea natală a sculptorului Constantin Brâncuși, va fi construit primul hotel. Va fi o unitate de cazare de patru stele, un proiect care include terenuri sportive, SPA și multe alte facilități. Va fi primul hotel care va fi construit la Hobița.

Totodată, comuna Peștișani de unde provine marele sculptor, și care dispune de câteva pensiuni, va beneficia de piste de biciclete pe drumurile locale. Proiectul este denumit „cu bicicleta la Brâncuși este menit să atragă mai ușor și mai mulți turiști către obiectivele turistice din zonă și în special către Casa Memorială „Constantin Brâncuși” de la Hobița.

Casa Memorială Constantin Brâncuși, situată în satul Hobița, comuna Peștișani, județul Gorj, este un veritabil muzeu județean și un monument istoric care celebrează viața și opera marelui sculptor român.

Această destinație culturală, aflată chiar în localitatea natală a artistului, este o călătorie fascinantă în universul lui Brâncuși și în istoria rurală românească.

Reprezentanților Primăriei Peștișani au anunțat că hotelul a fost aprobat la finanțare în Fondul de Tranziție Justă.

Investitorul așteaptă acum virarea sumelor pentru a fi demarate lucrările.

Finanțarea a fost obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10. Bugetul pentru acest proiect depășește 1,5 milioane de lei.

Comuna Peștișani, stațiune turistică de interes local

Comuna Peștișani are în componență următoarele sate: Boroșteni, Brădiceni, Frâncești, Gureni, Hobița, Peștișani și Seuca.

Locul natal al sculptorului Constantin Brâncuși, comuna Peștișani a devenit în anul 2020 stațiune turistică de interes local, scrie Gazeta de Sus.

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, a adoptat Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități, ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local.

Mai multe