Arestată că și-a abandonat pruncul la tomberon

14 ianuarie 2015 12:27   Național
Ultima actualizare:

O tânără din Oradea, care luni și-a abandonat copilul abia născut la tomberon, a fost arestată pentru 30 de zile, marți, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Pruncul a supraviețuit abandonului, iar acum mama sa este cercetată pentru tentativă de omor.

Sebestyen Monika Csilla, în vârstă de 23 ani, va trebui să dea socoteală instanței de judecată după ce a fost găsită vinovată de abandon de copii. Ea și-a părăsit copilul de doar câteva zile la un tomberon din apropierea Orășelului Copiilor, scrie ebihoreanul.ro. Tânăra e acuzată de tentativă de omor și riscă până la 7 ani de închisoare.

Pruncul, o fetiță, a fost găsit la gunoi de o arădeancă, alertată de scâncetele disperate ale micuțului. Copilul a fost scos imediat din container de unul dintre poliţiştii locali, Claudiu Breb, care a şi sunat la 112. "Poliţistul local Breb Claudiu, ajuns la faţa locului, pe strada Spartacus, în spatele magazinului Carrefour, a constatat că în containerul de tip iglu era abandonat un bebeluş. Acesta a reuşit scoaterea bebeluşului din container şi l-a luat în îngrijire până la sosirea echipajului SMURD. La sosirea echipajelor specializate, poliţistul local Breb Claudiu a predat fetiţa, iar cazul a fost preluat de către organele competente", se arată într-un comunicat făcut public, marţi, de Poliţia Locală.

Fetița a fost examinată de medici și a fost declarată sănătoasă. Ea a fost predată în grija Direcției pentru protecția copilului.

Mai multe