Aroganța medicului Lascăr față de greviștii din spitale. Bolid de lux vs. salarii de sute de lei

1 noiembrie 2016 17:54   Național
Ultima actualizare:

Asistenţii medicali, infirmierele, brancardierii şi personalul tehnic au oprit munca, nemulțumiți de salariile pe care le iau. După zeci de ani de muncă în domeniu au lunar doar 1.500-2.000 de lei, iar acest lucru i-a făcut să intre în grevă. Au sistat-o doar după ce au primit promisiuni de majorare, marți, 1 noiembrie.

Ioan Lascăr, șeful clinicii de chirurgie plastic și cel care a ales barocamera bună în tratamente antiîmbătrânire, a dat ochi în ochi cu protestatrii, la Spitalul Floreasca. În timp ce oamenii care lucrează doar pentru a supraviețui, nu pentru a trăi bine, au la dispoziție doar câteva zeci de lei pe zi, profesorul Lascăr a plecat în trombă de la spital într-o mașină care costă zeci de mii de euro. 

Mașina de teren este în proprietatea reputatului medic din anul 2008, atunci când și-a achiziționat-o, conform declarației de avere a acestuia. Nu doar bolidul de lux a fost problema, ci mai ales mimica lui Ioan Lascăr, zâmbetul care i-a făcut pe protestatari să-l huiduie minute bune. 

Medicii nu sunt solidari cu colegii lor, fără de care nu-şi prea pot face meseria în spital. Nu le pasă de greva acestora şi nici de nevoile lor. „Uitaţi-l pe domnul profesor Lascăr, tocmai pleacă acasă! Uitaţi ce bolid luxos are! El nu are probleme, ca noi! Nici măcar nu se uită la noi”, ne-au atras atenţia câţiva protestatari de la Floreasca.

Mai multe