Arsa de vie de iubitul părăsit

30 aprilie 2013 15:10   Național
Ultima actualizare:

Terifiant! La 23 de ani, un tânăr a văzut negru în faţa ochilor când iubita i-a spus că îl părăseşte. Înnebunit de gelozie, a avut un singur gând: să o omoare! Şi-a pus planul în aplicare în mai puţin de 24 de ore şi a ucis-o în chinuri groaznice.

Niculina Bacinschi era elevă în clasa a X-a la un liceu din Dorohoi. După cursuri, venea de fiecare dată direct acasă, în localitatea Hilişeu Horia. Cătălin Andronicesei (24 de ani), tânărul care a avut o relaţie cu ea, îi ştia bine programul, aşa că a aşteptat-o, luni după-amiază, în staţia de autobuz. Era furios după ce, cu doar o seară în urmă, Niculina îi spusese că vrea să se despartă de el.

Acum, tânărul era decis să se răzbune şi a venit pregătit: avea la el un cuţit, o sticlă de benzină şi o brichetă. Niculina a coborât însă din autobuz cu o prietenă, iar Cătălin a fost nevoit să scape de ea. I-a spus că vrea să discute cu fosta lui iubită între patru ochi. Când a văzut că fata s-a îndepărtat şi că nu există alţi martori, Cătălin i-a înfipt Niculinei cuţitul în piept de mai multe ori, apoi a turnat benzină pe ea şi i-a dat foc.

În plină stradă, fata a început să urle de durere, iar agresorul s-a făcut nevăzut. femeie i-a auzit strigătele şi a venit într-un suflet. „Fata striga la mine: «Ajutaţi-mă, vă rog!» I-am stins hainele, dar a fost prea târziu", a povestit, îngrozită, femeia. Niculina avea deja arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului şi a murit în drum spre spital. La o oră după atac, poliţiştii l-au prins pe Cătălin Andronicesei. El a fost reţinut şi a recunoscut crima, motivând totul din gelozie. Psihologii spun că tânărul ar trebui expertizat psihiatric deoarece gelozia nu explică o crimă produsă cu atâta cruzime.

Mai multe