Arsenal de război găsit în casa unui bărbat din centrul Oradei

5 ianuarie 2020 17:46   Național
Ultima actualizare:

O colecţie de peste 1.300 de bombe, proiectile, grenade şi cartuşe a fost descoperită în casa unui bărbat din centrul Oradei. Totul a ieşit la iveală sâmbătă, când bărbatul a încercat să desfacă un proiectil, ceea ce a provocat o explozie şi rănirea sa. Soţia lui a sunat la 112, pretinzând că bărbatul s-a rănit din pricina unei petarde.

Medicii şi-au dat seama că rănile nu pot fi cauzate de petarde, fiind mult mai grave: plăgi multiple la nivelul mâinii şi al feţei. Astfel, poliţiştii au descins în locuinţa bărbatului, găsind într-o anexă un adevărat arsenal de război care, dacă ar fi explodat, ar fi putut provoca o tragedie de proporţii. Au fost găsite 1.366 de muniţii şi elemente de muniţie: 483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, grenade ofensive şi defensive, cartuşe, respectiv 883 elemente de muniţie provenite din cel de-al Doilea Război Mondial.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal. Deşi avea atestat pentru detectarea de metale, potrivit legii, avea obligaţia să predea muniţia de război, scrie adevarul.ro.

Mai multe