Așa arată naiul întors de la Unirii, din București VIDEO
O nouă construcție decorativă a fost amenajată pe Bulevardul Unirii din București, naiul întors. Până la finalizare, aspectul acestuia a fost schimbat de mai multe ori, însă, în cele din urmă, rezultatul a fost unul apreciat de bucureșteni, care îl văd ca pe un nou punct de atracție.
Zidul înverzit a fost construit recent de Primăria Sectorului 3 din București. Inițiativa a fost chiar a primarului, care și-a dorit un nou punct de reper pentru bucureșteni, care până la apariția naiului întors se întâlneau în fața unui magazin de tip fast-food, potrivit b365.ro.
Iată cum arată naiul întors
„Încet-încet, sper să nu ne mai dăm întâlnire la Unirii la McDonald's, ci la Unirii LA NAI. Avem nevoie în Bucureşti de ambientarea spaţiilor publice şi de repere arhitecturale, aşa cum sper să devină naiul întors de pe Bulevardul Unirii. Sper că vă place noul nostru loc #verde din Sectorul 3!” , a scris Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București, pe o rețea socială.
Inițial, zidul acoperit de vegetație trebuia să arate complet diferit. Acesta trebuia să fie placat cu marmură, însă arhitecții s-au răzgândit pe parcursul construirii lui și l-au acoperit cu iederă și ghivece cu flori. Pentru irigarea plantelor, aceștia au ales un sistem modern de aspersie.
Deși inițiativa a aparținut primarului, ideea a fost cea a arhitecților: „Am dat o temă arhitecților și le-am spus așa: Oameni buni, vedeți bulevardul ăsta cum am reușit să-l facem? Arată... sunt mulțumit, sunt mândru de ce am reușit să facem, dar n-are traficul pe care ni-l dorim, adică să văd că e plin de lume, că circulă, să apară acolo spații comerciale, să apară acolo, cum să spun eu, un punct de atracție al Bucureștiului, să fie pelerinaj.
90% dintre bucureșteni nu știu ce am reușit noi să facem pe bulevard și atunci am zis vreau să-mi veniți cu niște elemente magnet, ancoră, care să-mi atragă circulația din fața magazinului, care circulă perpendicular pe Bulevardul Unirii, să mi-i atrageți pe bulevard și atunci ei au zis «Da, OK, noi trebuie să le dăm niște obiective interesante cu care să vină să se pozeze și cu care să reușim să-i atragem puțin și să aducem fluxul, să aducem circulația pe bulevard».
Și atunci arhitecții au venit cu o soluție care să dea și conceptual nu doar ca strategie, doar ca imagine și atunci au venit cu o aripă pe... e un fel de nai întors, care să te atragă, să absoarbă circulația de acolo și să o ducă pe bulevard: fântâna arteziană și acest nai", a mai explicat Robert Negoiță, citat de b365.ro.