Aşa câştigi mai mult spaţiu în locuinţa ta

9 aprilie 2013 15:06   Național
Ultima actualizare:

Amenajeaza pe vericală - Pereţii nu sunt niciodată folosiţi suficient: montează etajere de toate modelele şi dimensiunile, din podea până în tavan.

Joacă-te cu efectul „ton pe ton” - De exemplu, evită mobila închisă la culoare într-o cameră cu pereţi albi.

Cum aşezăm canapeaua - Deşi toţi cred că lipind canapeaua de perete câştigă spaţiu, de fapt efectul vizual e de micşorare. Depărteaz-o şi aşază în spatele ei o plantă verde în ghiveci mare. O altă variantă ar fi să  aşezi canapeaua într-un colţ, pentru că vei avea impresia de mai mult spaţiu.

Ce draperii alegem - Alege draperii într-o culoare apropiată de cea a pereţilor. Astfel, ferestrele vor fi încadrate elegant, creând impresia de deschidere.

Optează pentru mobilier retractabil - Mobilierul retractabil e foarte practic. Piesele rabatabile pe perete sau pe care le strângi uşor pentru a elibera spaţiul sunt ideale. Mesele şi scaunele pliante îţi vor permite să primeşti câţi musafiri vrei şi să-ţi eliberezi spaţiul după ce au plecat!

Nu neglija lumina - Ai nevoie de mai multe surse de lumină: un lampadar pe parchet, un abajur de înălţime medie pot face minuni!

Bare telescopice în baie - Alege bare telescopice în baie, pentru că se instalează uşor şi poţi agăţa de ele nenumărate accesorii de diferite dimensiuni!

Produse electrice de mici dimensiuni - Televizorul cu ecran plat, sistemul audio suspendat, laptopul de mici dimensiuni vor da o notă de modernitate şi nu-ţi vor ocupa spaţiul...

Oglinda te ajută să câştigi spaţiu - O bibliotecă din podea până-n tavan, o oglindă supradimensionată şi un cadru de pat metalic impozant sunt recomandate, pentru că fără a ocupa mult spaţiu, par să-l mărească.

Alege un pat cât mai înalt – Asta, ca să poţi depozita sub el diverse cutii. Găseşti şi paturi prevăzute cu spaţiu de depozitare sub saltea.

Cumpără covoare de mici dimensiuni - Covoarele mici aruncate pe parchet dau impresia de diversitate, deci iarăşi câştigi spaţiu!

Mai multe