Aşa faci cumpărături ieftine pentru Revelion!

26 decembrie 2011 15:23   Național
Ultima actualizare:

Fă-ţi o listă de cumpărături!

Înainte de a merge la cumpărături, fă o listă cu toate produsele de care ai nevoie. Gândeşte-te la ce anume vei găti pentru masa de Revelion şi cumpără doar ingredientele necesare.

Urmăreşte pas cu pas lista şi nu te abate de la ea decât dacă descoperi vreo ofertă anume pe care nu o poţi rata. Pe listă poţi trece atât produse alimentare, cât şi cadouri.

Când ai ajuns în magazin, este recomandat să cumperi mai întâi produsele care nu se alterează şi apoi alimentele. Dacă stau la temperaturi ridicate, acestea se vor strica.

Alege produse româneşti!

Dacă vrei să cumperi ceapă, cartofi, castraveţi sau morcovi nu are rost să le iei pe cele aduse din Grecia sau Turcia. Acestea costă mai mult şi nici nu sunt foarte sănătoase pentru că sunt crescute artificial.

În astfel de cazuri, când vrei să cumperi legume de bază, alege-le pe cele româneşti. Sunt mult mai ieftine şi au mai puţine E-uri.

Ia legumele din piaţă!

Legumele şi fructele pot fi cumpărate de la tarabele din piaţă. Faţă de aceleaşi produse comercializate în supermarket sau hypermarket, acestea sunt mult mai ieftine.

Un alt avantaj ar fi faptul că la piaţă mai poţi negocia cu vânzătorii, pe când în magazine preţul este fix. Nu cumpăra din prima piaţă pe care o întâlneşti în drum! Alege o piaţă ieftină!

Optează pentru produse vrac!

Produsele alimentare ambalate în ţiplă vidată costă mai mult decât cele pe care le poţi cumpăra la vrac. Nu este păcat să cumperi mai scump şi mai puţin decât mai mult şi mai ieftin? Astfel, în loc să iei cafea la pungă, mai bine o cumperi vărsată.

Nu lua în cantităţi foarte mari!

Dacă faci cumpărături în cantităţi foarte mari, vei avea neplăcuta surpriză de a constata că, în doar câteva zile, alimentele s-au alterat.

Nu cumpăra mâncare cât pentru o familie de elefanţi! Ia strictul necesar, în cantităţi cât mai exacte şi în funcţie de ce anume vei găti. Nu uita că produsele alimentare au, în general, un termen de garanţie mic.

În câteva zile pâinea va prinde mucegai, fructele şi legumele se vor veşteji, mezelurile desfăcute din ţiplă se vor altera.

Cumpără angro!

Apă, cafea, sucuri. Poţi beneficia de reduceri substanţiale dacă îţi faci stocul pe cel puţin câteva săptămâni. De asemenea, vânează şi produsele care se vând două la preţ de unul.

Caută produse diferite!

Caută preţurile cele mai ieftine, compară-le între ele şi alege-le pe cele mai convenabile. Nu te grăbi să încarci coşul cu tot ce-ţi vine la îndemână. Poate pe raftul de vizavi vei găsi mai bun şi la un preţ mai mic.

Chiar dacă pe piaţă au apărut produse noi, tinzi să cumperi mereu aceeaşi marcă sau de la aceeaşi firmă. Astfel, ignori produse care, poate, se vând la preţuri mult mai mici. Trebuie să ştii că ieftin nu înseamnă întotdeauna şi mai prost.

Mănâncă înainte de a merge la cumpărături!

Înainte de a merge la magazin, asigură-te că nu o faci pe stomacul gol. Nu pleca flămând la cumpărături, căci vei fi tentat să cumperi mai multe alimente decât ai avea, în mod normal, nevoie.

Cumpără produse marcă proprie!

Sunt la fel de bune ca şi cele comercializate sub numele unor mari firme dar sunt mult mai ieftine. Cumpără cu încredere produse marcă proprie şi alege-le pe cele care rezistă cât mai mult timp: ulei, apă, zahăr, făină, orez, griş, dulciuri.

Mergi la hypermarket noaptea!

Este recomandat să faci cumpărăturile seara sau chiar noaptea pentru că la aceste ore magazinele sunt mai goale. Astfel, vei avea timp şi spaţiu să te plimbi printre rafturi şi să compari preţurile între ele.

Mai multe