Așa se face deszăpezirea pe străzile secundare!

23 martie 2018 21:39   Național
Ultima actualizare:

Mobilizare generală în Capitală, unde în urma codulul portocaliu de vreme rea, emis de meteorologi, autoritățile au scos utilejele în stradă. Joi noapte, s-a intervenit atât pe marile artere, cât și pe străzile secundare, unde accesul se face mult mai greoi. Primăria sectorului 6 a achiziționat un utilaj special pentru a înlătura troienele de pe arterele dintre blocuri, care a atras imediat atenția și nu doar prin culoarea roșie, ci prin rapiditatea cu care a strâns zăpada.

A fost o noapte grea pentru autoritățile locale care au scos utilajele pe străzi. În ciuda mobilizării, circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă din cauza viscolului. Rafalele de vânt au spulberat zăpada și au așezat-o la loc pe carosabil, dar și pe străduțele secundare. Fiecare director din primăria sectorului 6 a fost scos în teren ca să coordoneze deszăpezirea. În unele zone, firma de salubrizare a scos senilate speciale pentru curățarea străzilor. În sectorul 6, deszăpezirea s-a făcut cu un utilaj special achiziționat, care a atras imediat atenția bucureștenilor. 

Probleme au fost și la școli, chiar dacă au fost închise. Aici, au fost curățate toate trotuarele și curțile. 

"Chiar dacă că școlile au fost închise, s-au efectuat operațiuni de deszăpezire a aleilor de acces astfel încât să nu întâmpinam probleme în weekend", a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6. 

Operatorul de salubrizare a acționat cu 12 sărăirițe cu plug, cinci tractoare cu plug, două cisterne eco-taw, 25 platforme, 25 de moto-freze, 250 de oameni care au dat la lopată și 200 de tone de sare.

Mai multe