Aşa te reacomodezi cu viaţa normală după restricţii. 4 repere care îți fac bine

19 iunie 2021 9:30   Național
Ultima actualizare:

Faptul că mulţi dintre noi am fost nevoiţi să lucrăm mai mult de acasă în perioada pandemiei sau că mulţi au rămas fără locuri de muncă ne-a schimbat personalitatea, se arată într-un studiu BBC.

Acum, pe măsură ce programele de vaccinare cresc ritmul şi tot mai multe restricţii au început să fie ridicate, este luată în calcul reîntoarcerea fizică la locurile de muncă în cele mai multe domenii, iar acest lucru pare mai greu decât ne-am fi aşteptat. 

Iată câteva repere pentru a trece mai uşor peste perioada de reacomodare: 

Fiţi maleabili!  Oamenii sunt prin natura lor extrem de adaptabili. Învăţăm şi ne schimbăm întotdeauna. Multe studii au arătat că, deşi personalitatea este relativ stabilă, poate fi şi maleabilă. Astfel că acum puteţi exploata maleabilitatea personalităţii pentru a ajunge la forma psihologică optimă pentru reintrarea în lumea muncii. Fiţi mai conştiincioşi! Dacă în timpul pandemiei nu aţi mai luat în calcul timpul petrecut în trafic sau pauzele de masă, ori v-aţi confruntat cu şomajul, acum este momentul să fiţi mai conştiincioşi cu termenele limită şi încercaţi ca până la un moment stabilit să realizaţi toate taskurile propuse. Depuneţi efort pentru a vă ridica nivelurile de autodisciplină şi ambiţie. 

Fii extrovertit şi stimulează optimismul! S-a demonstrat că extrovertiţii sunt mai optimişti decât media, iar acest lucru îi motivează să caute recompensă - se aşteaptă ca lucrurile să meargă bine. Desigur, nu este nimic în neregulă să fii introvertit, însă dacă jobul implică socializare, leadership şi energie ridicată, atunci prin stimularea extroversiunii, veţi găsi mai uşor să vă reintegraţi în echipe, să vă conectaţi şi să profitaţi de oportunităţi pe măsură ce apar. Nu ştiţi cum să stimulaţi optimismul? Petreceţi o jumătate de oră în fiecare săptămână imaginându-vă în viitor, după ce totul a decurs cât de bine ar putea. Aţi muncit din greu şi aţi reuşit să vă îndepliniţi toate obiectivele vieţii. Repetaţi acest exerciţiu şi, în timp, ar trebui să vă constataţi dorinţa de a vă angaja şi de a vă asuma riscuri. 

Mai multe