Asistentă din Țăndărei, ucisă de coronavirus. Este al treilea deces în rândul cadrelor medicale

14 aprilie 2020 13:19   Național
Ultima actualizare:

Un nou deces, din cauza Covid-19, s-a înregistrat în rândul cadrelor medicale. De această dată o asistentă de 42 de ani din Țăndărei, unul dintre orașele introduse de autorități în carantină, a fost răpusă de boala nemiloasă. Este al treilea deces în rândul angajaților din sistemul sanitar.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți dimineață că asistenta care suferea și de alte boli, se află printre cele 332 de cazuri de deces raportate cu o zi înainte.

Asistenta medicală din Țăndărei a decedat în data de 13.04.2020. ”Femeia avea vârsta de 42 ani, a fost confirmată  COVID 19 în data de 2 aprilie 202 la Spitalul suport Fetești unde a fost și internată.  A fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  'Victor Babeș" în data de 4 aprilie 2020”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Avea boala cronică preexistentă: diabet zaharat, dereglări hirmonate

Femeia intrase în contact cu mai mulți pacienți diagnosticați cu coronavirus din Țăndărei.

Stația de Ambulanță din Țăndărei, județul Ialomița, a fost închisă după ce mai mulți angajați au fost testați pozitiv cu Covid-19.

De asemena, restul personalului medical a fost trimis în izolare la domiciliu.

Numărul deceselor între pacienții cu noul coronavirus a ajuns la 332. Acesta este al treilea deces în rândul cadrelor medicale. Săptămâna trecută, pe 7 aprilie, un ambulanțier de 53 de ani de la Serviciul Județean Suceava a fost declarat mort. Bărbatul a fost diagnosticat pe 30 martie. Al doilea cadru sanitar a decedat pe 11 aprilie, o asistentă medicală de 58 de ani, de la Spitalul Militar Brașov.

În urmă cu mai bine de o săptămână, autoritățile au decis să plaseze orașul Țăndărei în carantină, pentru că numărul celor infectați creștea alarmant de la o zi la alta.

Citește și: 

Soț şi soție, el-doctor, ea-profesor, au trecut împreună prin infernul COVID-19. "Boala îți fură mințile, tot sistemul de gândire îți este afectat"

Coronavirus România. Un român din 8 infectați este cadru medical. 65% dintre decese au fost în rândul bărbaților

Medicul militar care descria cum se vede terapia intensivă prin ochii unui pacient este el însuși infectat

Mai multe