Asistentă medicală ucisă de gripa porcină

25 februarie 2015 21:03   Național
Ultima actualizare:

Panică la Galați! O asistentă medicală de la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci a murit din cauza virusului AH1N1, cunoscut ca și gripă porcină. Liliana Munteanu (47 de ani) a manisfestat primele simptome de boală în data de 8 februarie.

A sperat, timp de o săptămână, că ceea ce părea o viroză, manifestată prin febră și tuse, se va vindeca, însă odată cu trecerea zilelor, starea sa de sănătate a femeii s-a înrăutăţit. La 17 februarie, femeia s-a internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi, pentru că avea simptome de gripă, i s-au prelevat probe. „A fost diagnosticată cu gripa AH1N1. Bolnava era cunoscută cu antecedente, ea având bronşită tabagică acută şi hipertensiune arterială morbidă. Nu era vaccinată antigripal”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. 

După o săptămână petrecută la Reanimare, organismul afectat al femeii a cedat, iar femeia s-a stins. Liliana Munteanu era căsătorită şi avea o fiică, studentă la Stomatologie. Toate persoanele care au intrat în contact cu ea sunt monitorizate de către medicii lor de familie. 

Mai multe