Asta-i salata de 19 tone!
România a intrat ieri în „Cartea Recordurilor” cu cea mai mare salată din lume. În greutate de peste 19 tone, mâncarea a fost pregătită timp de nouă ore de 1.000 de voluntari. Precedentul record, o salată de 13,4 tone, aparţinea unor voluntari din Grecia.
La capăt de Bucureşti, în oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov, într-o hală imensă, o mulţime de oameni şi-au petrecut duminica preparând salată. Începută la ora 10.00 pregătirea salatei-record s-a încheiat la ora 17.00.
Componentele erau preparate în ligheane şi căldări imense apoi transportate într-un vas special construit, unde câţiva voluntari cu nişte furculiţe lungi, de aproape doi metri, amestecau ingredientele.
„În salată punem 20 de tone de legume, 600 de kg de măsline, 800 de litri de ulei, 400 kg de sare. Din cei 1.000 de voluntari, jumătate sunt elevi de la Liceul Viilor, singura unitate de învăţământ cu profil alimentar din Capitală", a declarat Adriana Nica, reprezentantul organizatorilor.
Pasul 1- Au tăiat în bucăţi legumele, pe care le-au pus în ligheane
Pasul 2- Le-au răsturnat pe rând într-un vas de 18 m lungime, 3 m lăţime şi 60 cm adâncime
Pasul 3- Au turnat ulei şi au început să amestece