Astăzi se împlineşte un an de la moartea lui Adrian Păunescu

5 noiembrie 2011 10:20   Național
Ultima actualizare:

Pe 5 noiembrie se împlineşte un an de când Adrian Păunescu a decedat. Poetul este pomenit astăzi la biserica Boteanu din Capitală.

În urmă cu un an, poetul Adrian Păunescu se afla la spitalul Floreasca, diagnosticat cu insuficienţă cardiac, hepatică şi renală. Medicii s-au arătat rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

"În orice caz, tratamentul pe care (...) mi-l confirmă şi medicii, mă obligă la retragere, discreţie, resemnare", scria Păunescu anul trecut. De altfel, în ultimele sale poezii, poetul ne saluta pe toţi, „de-a dreptul cordial, de-a dreptul cardiac".

Poetul este pomenit astăzi la Biserica Boteanu. După slujbă, familia acestuia, dar şi cei care vor să-i aducă un omagiu, vor merge în Cimitirul Bellu, la mormântul poetului. Adrian Păunescu este înmormântat pe Aleea Scriitorilor

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic. Adrian Păunescu a fost cunoscut mai ales ca poet şi organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Mai multe