Astea sunt cele mai bune spaţii de depozitare din casa ta!
Nevoia te învaţă! Criza de spaţiu din majoritatea locuinţelor ne stârneşte imaginaţia, descoperind noi locuri în care putem păstra diverse lucruri. Revista "Click! pentru femei" îţi oferă câteva sugestii!
Te plângi că nu ai unde să mai pui hainele, ustensilele de bucătărie sau tot felul de nimicuri care se strâng într-o gospodărie? Studiază cu atenţie casa şi vei descoperi că există mult spaţiu irosit, în care poţi „ascunde" o mulţime de lucruri.
Fă curăţenie!
Inspectează locuinţa şi sortează lucrurile pe care trebuie să le arunci şi cele pe care vrei să le păstrezi. Este recomandat să mai arunci din maculatură pentru a evita depunerile de praf: cutii de carton deteriorate, hârtii, ziare sau reviste vechi pe care le-ai citit deja.
De asemenea, donează hainele vechi şi încălţămintea pe care n-o mai porţi. Încearcă să scapi de aparatura electronică şi electrocasnică defectă. Produsele de acest gen nu pot fi aruncate la gunoi ci se reciclează.
Foloseşte pereţii pentru chitanţe
În loc să umpli casa de chitanţe şi de liste cu ce ai de făcut, montează o placă de plută pe care să fixezi, cu piuneze, toate „hârtiuţele".
Cu o investiţie minimă, cumpără suporturi speciale pentru poliţe şi instalează rafturi, inclusiv pe colţ. Arhitecţii spun că cel mai mult spaţiu se iroseşte în zonele de colţ.
Depozitează sub mobilier
Sub orice obiect care are patru picoare se poate depozita ceva, este părerea designerilor. În magazilnele de profil, poţi găsi coşuri pentru depozitat foarte frumoase.
Dacă alegi coşurile împletite din ratan sau rafie, le poţi decora cu flori artificiale sau jucării amuzante. Aşază coşurile sub bancheta din bucătărie, sub paturi, în baie sau în debara.
Ocupă spaţiul rămas între mobilă
Între diferite corpuri de mobilă, dacă ai spaţiul necesar, poţi aşeza aspiratorul, masa de călcat, fierul de călcat sau fire de la prelungitor.
În camera copilului acest spaţiu poate fi umplut cu jucării sau obiecte de proporţii mai mari: role, bicicletă, trotinetă, rachete de tenis sau minge.
Buzunare pentru dosul uşilor
În spatele fiecărei uşi se ascunde un loc de depozitare nefolosit. Poţi cumpăra dispozitivele care se agaţă de uşă sau le poţi confecţiona singur, din resturi de material vesel colorate.
În buzunarele generoase poţi pune cosmeticalele din baie, borcănelele cu mirodenii sau ustensilele de bucătărie, sculele din debara sau încălţămintea. Acelaşi sistem poate fi aplicat şi pe interiorul uşilor dulapurilor.
Nu arunca genţile vechi
Şi ele pot fi folosite pentru păstrarea diverselor obicte. De exemplu, poţi agăţa o geantă veche în cuierul din holul de la intrare. În ea vei pune lesa şi peria câinelui, sau eşarfele, mânuşile şi fularele.
Trucuri pentru mărunţişuri
Nasturi, resturi de funde, ace, papiote şi tot felul de mărunţişuri de care nu ştii când ai nevoie pot fi păstrate în ordine fie în tăviţe vechi de preparat cuburi de gheaţă, fie în borcane. În felul acesta, nu vor mai fi împrăştiate prin sertare şi cutii, vei avea ordine şi le vei găsi repede.
Citeşte şi:
Cum să evităm izbucnirea unui incendiu în locuinţă